Najjemnejšia vianočka s vanilkovým krémom vo vnútri. Vydrží čerstvá aj týždeň a hneď nevyschne

Vianočka je tradičným symbolom Vianoc. Nie je to však zďaleka jediná príležitosť, pri ktorej je vhodné Vianočku piecť a podávať. Skvele sa hodí napríklad tiež na Veľkú noc, ktorá sa už rýchlo blíži.

Ak ste doteraz každý rok Vianočku kupovali v supermarkete, ale radi by ste si pripravili pravú domácu poctivú verziu, vyskúšajte tento recept. Príprava nie je ťažká a iste si veľmi pochutnáte.

prísady

600 g múky
1 lyžička soli
2 lyžice oleja
3 žĺtky
40 ml mlieka
60 g cukru
50 g kvasníc
krém

300 g masla
3 vanilkové cukry
150 g cukru
3 lyžice kakaa
1 vajce
Príprava

Zmiešajte všetky prísady na cesto do hladkej zmesi. Zmiešajte tiež všetky prísady pre krém do ľahkej krémovej konzistencie.

Cesto rozdeľte na 6 dielov a každý z nich rozvaľkajte na tenkú dlhú rezance. Každú z nich potrite rozšľahaným vajcom.

Z cesta začnite pliesť vianočku a medzery medzi cestom zaplňte krémom. Nakoniec ešte raz natrite vajcom a upečte Vianočku v rúre, kým nebude zlatistá.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Vianočka je tradičným symbolom Vianoc. Nie je to však zďaleka jediná príležitosť, pri ktorej je vhodné..." />