Ako rýchlo očistiť huby? S týmto spôsobom to urobím vždy rýchlo a precízne

 

Očistiť huby je hotové umenie. Okrem toho, treba mať trpezlivosť pri sedení pri nich a ešte ich dokonale očistiť. V opačnom prípade je tu riziko, že huby stratia svoju chuť. Horším scenárom je otrava hubami, pretože sa zle očistili.

Pozrite sa ako môžete rýchlo a efektívne očistiť huby. Nie je to vôbec zložité, len treba dodržiavať postup.

Ako očistiť huby

 

Huby dokonale absorbujú vodu a v dôsledku toho strácajú šťavnatosť a stávajú sa vodnatými a bez chuti. Huby podržte chvíľku pod tečúcou vodou a potom ich vytrite do uteráku. Tak rýchlo umyjete huby a nestratia svoju bohatú chuť

huby

huby

Nezabudnite odrezať konček nôžky. Pamätajte, čím dlhšie držíte huby v chladničke, tým väčší kus z huby musíte odrezať. Ak by ste tak neurobili, zosušená huba nepridá na chuti ani vôni.

čistenie húb

Varovanie. Sukienka na nožičke huby nie je na škodu a prospieva ľudskému organizmu. Ak chcete, nechajte ju, ak nie, odrežte ju. Ale ak sa veľmi ponáhľate, sukienka na hube vám ušetri čas.

huby vo vode  

Ak má huba veľký klobúčik (viac ako 5 cm), treba ju očistiť. Zarežte nožom do klobúčika na okraji, potiahnite do stredu a stiahnite blanku.. Takýmto spôsobom môžete odstrániť blanku z celého klobúčika. U malých húb je blanka tenká, takže ju netreba odstraňovať.

    čistenie húb

  

Niektorí hubári odstraňujú hnedú časť zo spodku klobúka. Robia veľkú chybu, pretože práve toto dodáva hube jej pikantnú chuť.

nakrájané šampiňóny a cibuľou  

Huby sú veľmi výživný a chutný produkt. Spomeniete si na tieto rady, keď budete pripravovať huby na rôzne vianočné jedla.
Povedzte o tomto článku svojim priateľom. Múdre rady do kuchyne sa vždy pridajú.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore