Vedci rozlíšili 5 druhov flirtovania! Dokáže rozoznať, ktoré je ktoré?

Ľudia flirtujú z mnohých dôvodov. Prvým a najjasnejším dôvodom je podnietiť sexuálnu príťažlivosť. Niekedy to robíme, pretože si chceme vytvoriť nejaký romantický vzťah, inokedy pre niečo iné, ako napríklad dostať zľavu za nákup alebo nedostať pokutu za rýchlosť. Flirtujeme tak, aby nás ostatní mali radi. Flirtujeme, aby sme našli vlastný zmysel a druhú polovičku samého seba.

Niekedy si uvedomujeme, že flirtujeme – a niekedy nie.

V roku 2015 zistili vedci Jeffrey Hall a Chong Xing z univerzity v Kansase, že existuje päť primárnych štýlov flirtovania. Pri skúmaní osobných tendencií flirtovania zistili, že každý z nás má nejaký „flirtujúci odtlačok prsta“ alebo „jedinečný dispozičný spôsob komunikácie“. Tieto „odtlačky prstov“ mali tendenciu spadať do jedného z piatich základných štýlov, z ktorých každý odráža konkrétny pohľad sexuálnej príťažlivosti a dynamiky vzťahu.

Tu je popis každej metódy flirtovania:

1. Hravé flirtovanie

Tu spadajú ľudia, o ktorých sa zvyčajne hovorí, že sú vo flirtovaní najlepší. Flirt berú ako hru. Dokonca flirtujú len pre zábavu, alebo ako prostriedok na vybudovanie vlastnej sebadôvery. Títo ľudia si často ani neuvedomujú, že flirtujú.

2. Slušné flirtovanie

Na opačnom konci spektra od hravého flirtovania je zdvorilý flirt, ktorý nemusí otvorene vyjadrovať akýkoľvek druh úmyslu. Skôr zostane formálne a zdvorilé – bez ohľadu na úroveň záujmu. Nie je pravdepodobné, že budú iniciovať samotný fyzický kontakt.

3. Úprimný flirt

Úprimný flirt je veľmi kvalifikovaný rozhovor. Ľudia v tejto kategógii sú fantastickí poslucháči, pretože sa skutočne starajú o to, čo ostatní ľudia cítia, myslia a robia. Úprimný flirt sa hlboko teší procesu spoznávania človeka a učenia sa, čo ich robí neodolateľnými. V tejto štúdii sa zistilo, že často využivajú zmysluplný očný kontakt.

4. Tradičné flirtovanie

Takýto typ človeka je nezvyčajne sebavedomý. Rešpektuje však súbor pravidiel a etiketu. Tradičný flirt je presvedčivý v tom, že fyzický kontakt považuje za prvoradý. Tradiční muži sa preto často schyľujú k nakloneniu alebo začatiu fyzického kontaktu.

5. Fyzické flirtovanie

Názov hovorí za všetko. Títo ľudia flirtujú tým, že sa dotýkajú iných a používajú pozitívny jazyk tela. Majú tendenciu k otvorenému postoju. Keď ich niekto priťahuje často sa usmievajú. Zvyčajne sa dotknú osoby, s ktorou flirtujú, aj keď to robia veľmi jemne. Fyzické flirtovanie je však menej pravdepodobné než iné.

,,Flirtuješ s každým … flirtuješ so starými ľuďmi, s deťmi a každým medzi tým,“ napísal Rainbow Rowell. 

zdroj:iheartintelligence.com

Chod hore