Susedia sa mužovi smiali, keď sa rozhodol kúpiť túto stodolu. O 6 mesiacov neskôr sa zelenali závisťou

Každý dom má svoj pozemok so záhradou, kde sa nachádza malá chatka či miestnosť na odkladanie náradia. V preplnených kôlňach leží čokoľvek: náradie, vedrá s farbami, stavebný materiál alebo dokonca odpadky. Jednoducho nič, čo by sa páčilo akémukoľvek milovníkovi krásy.

Majiteľ tejto stodoly sa jej rozhodol vdýchnuť nový život. Hoci mala pevnú konštrukciu, vzhľad bol na zaplakanie. Dal sa teda do práce a spolu s otcom sa im podarilo vytvoriť majstrovské dielo.

Najskôr sa pustili do odstraňovania omietky s použitím brúsky s kotúčom na vyrezávanie do kameňa. Tento proces trval o niečo dlhšie, ako obaja očakávali. Po odstránení omietky si muž kúpil lacnú tapetu – zakryjú ju obloženie z drevených dosiek.

Muž sa rozhodol pridať do svojej záhrady pergolu. Konštrukcia z opakujúcich sa častí bude neskôr pokrytá popínavými rastlinami, čo dá celej záhrade nádych originality.

Počas práce s pergolou majiteľ domu používal iba cirkulačnú a ručné píly, kladivo a klince. Zo zostávajúcich dosiek urobili pevné zábradlie.

Polovicu práce už mali za sebou a preto sa muž rozhodol ísť nakúpiť materiály. Hocí toho nakúpil viac, vie že neurobil chybu. „Je lepšie keď si to kúpite dopredu ako počas práce, kedy musíte odchádzať, aby ste ešte dokúpili chýbajúce materiály,“ hovorí.

Okno si zaobstaral od svojho kamaráta. „Nie zlé za 0 dolárov!“ – povedal podporovateľ prirodzeného osvetlenia.

Zostáva ešte obrúbiť pár dosiek. Muž si pamätá, že nájdenie tej správnej farby dreva im trvalo viac času ako samotná rekonštrukcia.

 

Zvyšné dosky sa použili na vybudovanie fontánky. Konštrukcia sa dá ľahko zložiť a v zime schovať do krabice v kôlni. Tak sa to aj v skutočnosti stalo…

Niekedy aj tie prvoplánové nápady môžu priniesť vynikajúce výsledky. Najdôležitejšou vecou je nevzdávať sa a priviesť všetko až do víťazného konca!

Ak sa vám táto rekonštrukcia páčila, podeľte sa o ňu aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore