Keď žena otehotnela, jej doktor takmer omdlel. Predtým o tom nikto nepočul!

Bola doba, kedy sa takýchto deti, akým sa narodila aj hrdinka príbehu, zo strachu zbavovali a považovali ich za prekliate či posadnuté diablom. Dnes lekári tieto deti skúmajú a snažia sa zistiť, ako by im mohli pomôcť.

Keď na tento svet prišla Josephine Mertl Corbin, jediným spôsobom ako prežiť bola práca v cirkuse. Pracovala tam celý svoj život pod prezývkou „štvornohá žena“.

V skutočnosti dve menšie nohy Josephine vôbec nepatrili. Z jej tela vyrástlo aj nevyvinuté dvojča – parazit, ktoré malo len dve dolné končatiny a urogenitálny systém. Ak by bola počas svojho detstva chorá a slabá, neprežila by. Našťastie sa narodila silná a zdravá.

Od svojich 13 rokov bola súčasťou cirkusu. Jej číslo bolo medzi verejnosťou tak obľúbené, že ju konkurencia začala nazývať „falošné“ štvornohé ženy.

Samotná Josephine bola veľmi pozitívna a z tejto „ťarchy“ si nerobila nikdy veľkú hlavu. Na otázky doktorov vždy odpovedala s potešením a bez problémov.

Napríklad, povedala, že nohy navyše vie ovládať, no nevie na nich chodiť kvôli ich nedostatočnému vývinu. V skutočnosti jej fungovala len jedna noha, pretože tá druhá mala zdeformované chodidlo.

Jej život nebol najhorší. Keď mala 19, vzala si za muža lekára, ktorému porodila 5 detí – jedného syna a štyri dcéry.

Všetky sa narodili zdravé, bez akýchkoľvek bonusov či nedostatkov. Štvornohá Josephine zomrela v 60-tke v kruhu svojich najbližších.

Jej prípad sa stal známym nie tak kvôli nohám, ale pre zvláštne okolnosti sprevádzané pri pôrode ženy. Objavovali sa klebety, že len dve z jej detí porodila priamo ona. Matkou zvyšných detí  bola vraj jej parazitujúce dvojča. Doktori dokonca priznali, že to mohlo byť možné!

Tak či onak, svoj život prežila bez väčších komplikácii a zbytočných posmeškov okolia. Avšak jej biologické vlastnosti ženského tela ostanú navždy záhadou. Podľa jej vôle bola rakva zaliata cementom pod dohľadom členov rodiny.

zdroj:videoboom

Chod hore