Toto je dôvod, prečo majú muži na starovekých sochách tak malé penisy. Budete prekvapení, prečo

Ak ste už niekedy navštívili múzeum alebo galériu, pravdepodobne ste tam neraz videli sochu muža s ideálnym trupom, hruďou a pozadím. Je vysoko pravdepodobné, že mal najkrajšiu postavu, akú ste kedy videli.

A táto socha mala s najväčšou pravdepodobnosťou ten najmenší penis, aký ste kedy videli!

Pri pohľade na intímnu oblasť mužskej sochy ste sa určite pousmiali a v duchu ste sa porovnávali s mramorovým penisom (aj keď to nepriznáte).

Premýšľali ste ale niekedy nad tým, prečo je takmer každá takáto socha zdobená skromným penisom? Veď zvyšok tela týchto mužov je neodolateľný…

Nemali sme ani tušenie, ale dôvod je oveľa zaujímavejší, ako si možno mnohí myslíte. Kniha „Čo sa hovorí o histórii umenia“ naznačuje, že v stredoveku veľké neznamenalo vždy to najlepšie.

Skutočnosťou je, že veľký penis bol vnímaný s nevôľou.

Umelecký historik Ellen Oredsson vysvetľuje:

Väčšina ľudí si v tej dobe veľký penis spájala s hlúpym, nemravným a škaredým mužom.“

V minulých časoch sa verilo, že čím je penis menší, tým rozumnejší a inteligentnejším je jeho majiteľ.

 

Tieto ideály sú dokonca popísané v starovekej literatúre, napríklad v knihe Aristofánes – Oblaky, kde sa doslova píše nasledovne:

Ak budete robiť to, čo hovorím a nasmerujete na to svoje úsilie, vždy budete mať nádhernú hruď, zdravú pleť, veľké ramená, malý jazyk a malý penis. Ale ak budete postupovať podľa praktík dnešných dní, potom budete mať bledú pokožku, malé ramená, tenký hrudník, veľký jazyk a veľký penis.

 

Ľudia v staroveku tiež verili, že ak má muž malý penis, je oveľa pravdepodobnejšie, že mozog používa viac ako svoj pohlavný úd.

Preto sochy, ako napríklad socha Davida, vyzerali takto:

 

A sochy hlupákov vyzerali takto:

Dodávame, že prvý sochári venovali veľkú pozornosť vyrezávaniu svalov, kostí a črt tváre, no nik sa nevenoval pohlavným orgánom. To potvrdzuje presvedčenie, že veľký penis nebol považovaný za výhodu ani v starovekom Grécku či Ríme.

Doba sa ale opäť zmenila a s ňou aj predstavy o ideálnej veľkosti mužskej „nádielky“…

 

 

Chod hore