5 neuveriteľných oblastí na svete, kde si obyvatelia skrývajú spoločné tajomstvo

Na svete existuje obrovský počet miest, ktoré sme ešte nenavštívili. Nie všetko je zmapované a preto objavenie nových oblastí dokáže prekvapiť nejedného z nás.

Dnes sme si pre vás pripravili nezabudnuteľný výlet do najžiarivejších oblastí tohto sveta. Nie, nejedná sa o veľkomestá, kde sa stratíte v dave turistov, ale o miesta, ktoré môžeme pokojne nazvať rajom na zemi.

Ikaria – ostrov dlhovekých ľudí

Každý tretí človek sa tu dožíva 90-tky, viac ako polovica žije viac než 100 rokov. Tajomstvo dlhého života obyvateľov tohto malého ostrova v Egejskom mori je čistý vzduch, liečivé pramene a prírodné produkty.

Tu prakticky nikto netrpí na Alzheimerovu chorobu ani nepociťuje senilnú slabosť. Američan Stamatis Moratis, pôvodom z Grécka, sem prišiel v roku 1976, keď mu lekári povedali, že má len 9 mesiacov života. V Ikarii sa dožil takmer ďalších 37 rokov.

Na ostrove sa nikto neponáhľa, ľudia pracujú s úsmevom na tvári, prechádzajú sa po horských chodníkoch, jedia zeleninu z vlastnej záhradky, šaláty dochucujú olivovým olejom, doprajú si kváskový chlieb, pijú kozie mlieko a večer si s priateľmi posedia pri pohári dobrého vína.

Keď sa 101-ročnej starenky opýtali, aké je jej tajomstvo dlhovekosti, odpovedala: „Tu jednoducho zabudneme, ako sa umiera.“

Cândido Godói – zem dvojčiat

Toto mesto v Brazílii sa stalo slávnym po celom svete vďaka neuveriteľnému počtu dvočiat, ktoré sa tu narodili. V 80 rodinách sa nachádza 44 párov dvojčiat. Väčšina miestnych obyvateľov sú Nemci, ktorí utiekli z Nemecka počas 1.sv. vojny.

Vedci sa pokúsili vysvetliť dôvod vzniku tejto „anomálie“. Niektorí tvrdia, že za pôrodnosťou dvojčiat je miestna príroda a izolácia mesta.

Existuje tiež teória, že nacistický doktor Mengele uskutočnil experimenty s miestnymi obyvateľmi. Po jeho úteku do Južnej Ameriky sa zaznamenal nárast pôrodnosti dvojčiat.

Kmeň Vadoma – pštrosí ľudia

Ľudia tohto kmeňa zo Zimbabwe majú genetickú chybu – ektrodaktilia. V dôsledku tejto odchýlky majú iba dva prsty na nohách, preto sú prezývaní pštrosí kmeň. Vedci sú presvedčení, že sa to udialo v dôsledku incestu.

Muž z kmeňa hovorí, že celá jeho rodina má na nohách len dva palce. Žil s tým celý svoj život a nikdy to nepovažoval za niečo nezvyčajné.

Amiši

Protestanskí pacifisti, ktorých hnutie založil Jacob Amman, boli v Európe prenasledovaní koncom 17.storočia. To ich viedlo k hľadaniu útočiska na Novom Svete.

V súčastnosti sa na území Severnej Ameriky nachádza niekoľko takýchto oblastí, kde výlučne žijú len Amiši – Ohio, Pensylvánia, Ontário. Títo ľudia neplatia dane, no od štátu nedostávajú žiadnu pomoc. Venujú sa remeselníctvu a poľnohospodárstvu.

Nepoužívajú technologické výdobytky, telefóny či internet. Ženy si nesmú farbiť vlasy a po svadbe musia na hlavách nosiť klobúky. Naopak, muži si po svadbe nemôžu oholiť brady. Deti Amišov dospievajú vo veku 15 rokov, potom zvyčajne utečú z domu a vyberú sa na dobrodružstvo do víru veľkomesta.

Finca Bellavista – raj na stromoch

Príbeh tohto nezvyčajného obyvateľstva sa začal, keď novomanželia Mathew a Erika Hoganovci kúpili 600 hektárov pôdy v džungli na Kostarike a začali s výstavbou domov na stromoch. Netrvalo dlho a čoskoro sa k nim pripojili aj ďalší rovnako zmýšľajúci ľudia.

Po 10 rokoch na pobreží Tichého oceána vyrástla eko dedina. Finca Bellavista využíva slnečnú energiu, zbiera dažďovú vodu, pestuje zeleninu aj ovocie.

Každý dom má svoj jedinečný vzhľad. Na presúvanie ľudia používajú lano a niet divu, že sa toto miesto stalo rajom pre turistov. Za poplatok si môže každý prenajať dom s TV a wi-fi, čo navštevovať miestnu jedáleň.

Kto z vás by sa vydal na výlet po celom svete?

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore