Čas osláv a večierkov je tu! Čo na seba?

Večierkovú sezónu už ste možno začali firemným vianočným večierkom a dnes už premýšľate, v čom strávite silvestrovskú noc či novoročný bál. Sezóna plesov a večierkov je skrátka tu a je na čase sa na to poriadne pripraviť. V čom rozhodne budete trendy?

Eleganciu aj nežnosť zaručí čipka

Čipka patrí medzi módnu stálicu už dekády. Síce si ich už ženy doma dnes nevyrábajú, ale stále sú populárnou ozdobou odevu. A podľa módnych návrhárov sa bez čipky tento rok na plesoch a večierkoch vôbec nezaobídete. Stavte na jemne priesvitné čipkované šaty a budete kráľovná parketu. Kúzlo spočíva aj v detaile, preto môžete čipkou ozdobiť napríklad len pás šiat, dekolt či trebárs rukáv. Len nezabudnite, čipka musí pôsobiť nežne a romanticky, preto nepatrí ku krikľavým šatám! Skvele vyzerá s čiernou, bielou, ružovou, vínovou a jemnými pastelovými odtieňmi.

Trendy je obkreslené pozadie

Patríte medzi ženy, ktoré vždy nosia áčkové šaty, pretože majú silné pozadie? Tak na nich tento rok zabudnite. Ak máte veľký zadok a ukážete ho v puzdrových šatách, nikto z vás nespustí zrak. Ani muži, ani závistlivé ženy.

Hlboký výstrih vpredu aj vzadu

Trendy velia nebáť sa ukázať kožu. Nemajte preto strach ukázať dekolt poriadnym výstrihom, alebo si naopak môžete pretiahnuť labuťou šijou výstrihom na chrbte. Ale fantázii sa medze nekladú, môžete voliť aj rôzne asymetrické prestrihy a ukázať len tú časť tela, ktorú naozaj chcete. Hlboký dekolt môžu zvoliť vyvinuté ženy aj tie menej obdarené. Stačí si len hrať s tvarmi a vykúzlite presne taký dekolt, aký chcete.

Za off-shoulder môže vojvodkyňa

Keď sa na dlho očakávanej májovej svadbe princa Harryho objavila jeho nastávajúca Meghan Markle v okúzľujúcich off-shoulder šatách dizajnérky Clare Waight Keller z módneho domu Givenchy, všetkým bolo jasné, že sa zrodil trend. Odhalené ramená sa stali populárnymi nielen v kolekciách svadobných šiat na budúci rok, ale aj medzi plesovými šatmi na nasledujúcu plesovú sezónu. Takže sa nebojte ukázať ramená a budete šik!

A nezabudnite na lístoček

Zamyslite sa tiež nad doplnkami, nech to k sebe všetko sedí. Krikľavé šaty doplňte decentnými šperkami a topánkami, jemné šaty naopak rozžiarite výraznou bižutériou. Obligátnym prvkom je trendy lístoček, ktoré z každej róby urobí slávnostný outfit. Nech ten večierok stojí za to.

Chod hore