Muž sa pevne drží svojej ženy, ak … 5 základných potrieb pre ňu a pre neho. Toto by ste mali vo vzťahu vedieť…

Je smutné, koľko vzťahov krachuje práve kvôli nevere. Niekto nájde v sebe silu všetko odpustiť a žiť spoločne ďalej. Avšak nevera je príznakom nešťastného manželstva. Naznačuje, že potreby jedného alebo oboch manželov nie sú naplnené. A nehovoríme len o intimite.

 

Americký psychológ, autor knihy „Jeho potreby, jej potreby: budovanie manželstva bez nevery„, Willard Hadley urobil experiment zahŕňajúci niekoľko stoviek párov a identifikoval základné potreby mužov a žien v manželstve, kedy sa manželia považujú za neodolateľných a na neveru ani len nepomyslia.

V tomto článku sa dozviete o 5 potrebách párov, vďaka ktorým posilníte vašu rodinu lepšie ako s akýmkoľvek talizmanom.

1. Nežnosť a fyzická blízkosť

Pre ženu je veľmi dôležitá nežnosť a starostlivosť. Obyčajné objatie, bozky a kvety ju zaručene potešia. Snaží sa byť dobre upravená, zaujímavá, zábavná … Muži potrebujú intímnu blízkosť, tá je pre nich je dôležitá tak fyziologicky, ako aj psychologicky. Často sa vyskytujú páry, v ktorých sa manželka sťažuje na nedostatok nežnosti, zatiaľ čo ona sama často odmieta svojho manžela v tesnej blízkosti.

Preto je veľmi dôležité splniť tieto dve rôzne, ale vzájomne súvisiace potreby. Šťastná žena – spokojný  muž a naopak.

 

2. Komunikácia a parťák

Pre ženu je veľmi dôležitá komunikácia.  S nadšením vie porozprávať o bežnom nákupe v obchode a je pre ňu dôležité byť nielen vypočutou,  ale dostať aj spätnú väzbu. Páry sa najviac rozprávajú v začiatkoch vzťahu, ale potom príde akési ticho, v ktorom sa žena cíti zbytočne. Hadley tvrdí, že žena potrebuje približne 2 hodiny pozornosti denne.

Pre muža by žena mala byť dobrým spoločníkom na rekreáciu a zábavu. Často sa pred svadbou ženy s potešením zapájajú do koníčkov svojich partnerov, ale potom ho radšej pošlú s priateľmi, alebo mu odmietnuť robiť spoločnosť. Pre manželstvo je to veľmi zlé, pretože chlapi pripisujú veľkú dôležitosť schopnosti manželky byť skutočným parťákom, napriek tomu, že je krásna. Áno, veď porozprávať sa môžete aj na rybačke alebo pri futbale.

 

3. Čestnosť a krása

Ďalší pár absolútnych protikladov. Čestnosť a otvorenosť sú vo vzťahoch pre ženy dôležité, dokonca aj u drobností. Ak muž zatají informácie alebo klame, žena mu prestane dôverovať, nakoľko sa môže cítiť neistá.

Potrebou muža je atraktívnosť jeho ženy. Táto potreba má dva aspekty. Prvou je príležitosť predstaviť známym príťažlivú ženu. Pre mužov je dôležité mať drahšie hodinky, rýchle auto, a tiež mať vedľa seba krásnu ženu. Druhým aspektom v láskyplnom vzťahu muža je ťažké oceniť svoju ženu len pre jej povahové vlastnosti.

 

4. Pohodlie a pohoda

Je dôležité, aby sa žena cítila chránená. V tomto prípade zohráva veľkú úlohu finančná situácia. Peniaze nikdy nie sú všetko, ale existuje veľmi špecifická suma, ktorá je dostatočná na to, aby bola do budúcna zabezpečená bezpečnosť a dôvera.

Potreba mužov mať pokoj pohodlie domova je taká veľká, že si často predstavujú, ako ich žena víta s radosťou a láskou pri dverách domova, kde je smiech, radosť, čistota a poriadok, rodinná večera, veselé príbehy detí …

 

5. Príklad a obdiv

Pre každú ženu je dôležité, aby bol jej manžel aj vynikajúcim otcom. Mal by byť skutočným príkladom pre svojho syna alebo stelesnením ideálneho človeka pre jeho dcéru.

Nič z toho však od muža nebudete mať, ak ho nebudete obdivovať. Muž chce byť na seba pyšný. Najdôležitejšou vecou je úprimne obdivovať, a to nie len maličkosti, ale to čo spôsobuje skutočné pozitívne emócie. Musí to byť obdiv, nie hodnotenie jeho činov.

 

Skúste sa navzájom počúvať a možno aj zmeniť niečo vo svojom správaní a vo vzťahu. Hlavnou vecou je pochopiť, že každý z nás je svojim spôsobom egosita. Každý má svoje vlastné záujmy a záľuby, ktoré nemusia byť rovnaké ako tie vaše. Musíme sa pokúsiť nájsť kompromis a potom bude tento vzťah ideálny.

Nechajte nám komentár, či súhlasíte so zoznamom potrieb Willarda Hadleyho. Zdieľajte článok so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach!

Zdroj : takprosto.cc

Chod hore