Svieži šalát na vašom parapete iba za 12 dní! Toto je jediný návod, ktorý funguje a je odskúšaný

Na svete existuje rastlina, schopná nielen liečiť choroby, zlepšiť zdravie a výzor, ale aj zaručiť dlhovekosť. Táto rastlinka obsahuje rekordné množstvo vitamínov, ktoré sú v našej strave neskutočne dôležité. Je dokázané, že práve ona je schopná zničiť dokonca aj rakovinové bunky!

Reč je o zvláštnej rastline, ktorá sa volá žerucha. A ak ju ešte nepoznáte, tak nastal čas, aby ste sa dozvedeli čo všetko môže pre vaše zdravie urobiť a mohli ju začať jesť každý deň.

как выращивать зелень

Žerucha je maličká zeleňová zelenina. Navonok sa podobá na petržlen alebo koriander, len jej lístočky sú o niečo väčšie a oválnejšie. Mnohí ju milujú kvôli jej pikantnej, korenistej, horkej a zľahka štipľavej chuti. Niekomu pripomína chren, niekomu zasa horčicu.

Ešte naši predkovia ju používali v národnom liečiteľstve na problémy kože, očistenie krvi, zbavenia sa črevných parazitov, pri poruchách žalúdka aj ako zdroj vápnika. Vďaka vysokému obsahu jódu je táto rastlinka nenahraditeľná pre ľudí s poruchami štítnej žľazy.

как вырастить зелень на подоконнике

Čo je zaujímavé, že vedcom z Univerzity v Ulster  sa podarilo zistiť, že konzumácia tejto rastlinky dokáže výrazne znížiť hladinu tabakových karcinogénnych buniek u fajčiarov. Výsledky štúdie, ktoré boli publikované v americkom časopise klinickej výživy hovoria:

«Žerucha bojuje proti rakovinovým príčinám a výrazne znižuje úroveň poškodenia DNA v červených krvinkách. Ak ju budete jesť pravidelne zvýši sa vám chuť do jedla a trávenie sa vráti do normálu. Rastlinka odstraňuje toxíny a nánosy a reguluje krvný tlak.»

какую зелень выращивать

Nachádza sa v nej viac vitamínu C ako v pomarančoch, viac vápnika ako v mlieku a viac kyseliny listovej ako v banánoch! Len tri polievkové lyžice denne vám dodajú až 42% dennej dávky vitamínu A a 50 miligramov vitamínu C. Žerucha tiež obsahuje veľké množstvo mangánu, draslíka, vitamínu E, tiamínu, riboflavínu, vitamínu B-6, horčíka a fosforu. A vitamínu K obsahuje až v množstve 212% odporúčanej dennej dávky!

как выращивать зелень дома

Ale kde sa dá tento zázrak kúpiť? Nie všetky obchody ju predávajú, mnohé o nej dokonca ešte ani nepočuli. Ale aj tak je oveľa jednoduchšie vypestovať si ju u seba doma! Vďaka tomuto spôsobu zistíte ako si vypestovať zeleninu na parapete a ako každodenne dodávať svojmu organizmu užitočné látky. Je to také jednoduché, že hneď zajtra pobežíte kúpiť semienka na klíčenie!

 

Ako pestovať zeleň

BUDETE POTREBOVAŤ

  • prázdnu nádobu na potraviny
  • vodu
  • semienka žeruchy

ČO TREBA UROBIŤ

  1. S pomocou rozprašovaču vystriekajte nádobu 1-2 krát. To má zabezpečiť, aby semienka nezostali na jednej hromade, ale aby rovnomerne pokryli dno nádobky.как выращивать зелень зимой
  2. Následne na dno nasypte semienka.как выращивать зелень на балконе
  3. Zvrchu rozprášte ešte viac vody, tak aby kvapôčky pokryli aj steny nádoby. Potom nádobu uzavrite. Už po prvom dni uvidíte ako semienka klíčia. Teraz môžete nádobu otvoriť a znova poprášiť vodou.как выращивать зелень на кухне
    как вырастить зелень без земли
  4. Vlhčite rastlinky raz za dva dni a doslova za 5-10 dní vám vyrastie zelený koberček!как вырастить быстро зелень

Ako vidíte, rastlinka vôbec nepotrebuje pôdu! Úžasne jednoduché a rýchle no nie? A pretože je takáto nenáročná dá sa pestovať celoročne. Ak ste sa na jar zamysleli nad tým akú zeleň by ste chceli pestovať, aby bola čo najzdravšia a s minimálnou námahou, tak táto rastlinka je vašou odpoveďou.

Teraz keď poznáte výhody žeruchy, určite ho nezabudnite zahrnúť do svojej každodennej stravy. Jesť ju navyše môžete v celku vrátane korienkov.

как вырастить зелень на подоконнике без земли

Pestovať zeleň je veľmi zaujímavé, veď je taká krásna a taká dôležitá pre naše zdravie. Hlavne deťom sa páči starať sa o rastlinky na parapete a pozorovať ako vyrastajú maličké klíčky.

как выращивать зелень в квартире

 

Potom ako vyskúšate tento spôsob aj vy, napíšte nám v komentároch ako vám to šlo. A ak už žeruchu dávno používate budeme veľmi radi ak sa s nami podelíte s vašimi najlepšími receptami. Možno máte nejaké tajomstvá ako sa dá vytvoriť vlastná záhradka priamo v byte?

Určite sa s článkom nezabudnite podeliť s priateľmi, aby aj oni spoznali super-schopnosti tejto mini-rastlinky!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore