Žena odmietla nechať svojmu dieťatku odstrihnúť pupočnú šnúru. Jej príbuzní ostali v šoku

Ako mnohí vieme, pri tradičnom pôrode sa pupočná šnúra preruší bezprostredne po príchode dieťaťa na svet. Obvykle tento postup vykonáva lekár. Niekedy sa stáva, že nožnice odovzdajú otcovi dieťaťa alebo inému členovi rodiny. Avšak v prípade Vanessy Fischerovej bolo všetko úplne inak.

Pred prípravou na pôrod svojho druhého syna sa žena rozhodla v prospech nového lotosového pôrodu. Zástancovia tejto metódy sa pokúšajú čo najmenej zasahovať do prirodzeného procesu pôrodu dieťaťa. Práve pupočnej šnúre a placente sa v priebehu prirodzeného pôrodu venuje veľmi zvláštna pozornosť!

Musím povedať, že Vanessa a Nick už majú jedného syna. Prvé dieťa sa narodilo prostredníctvom klasického pôrodu. Avšak žena nemala rád pobyt v nemocnici. Vanessa bola pevne presvedčená, že lotosový pôrod bude presne to, čo potrebuje. Jej príbuzní však boli o jej rozhodnutí veľmi skeptickí.

Malý Ashton sa narodi do vody, ako to pri prirodzenom pôrode zvyčajne býva. Vanessa a Nick boli šťastní, že sa im narodil silný a zdravý synček. Avšak fotografie, ktoré sa rozhodli zdieľať so svojimi príbuznými, vyvolali v rodine množstvo otázok.

Dôvodom bol fakt, že pri lotosovom pôrode sa pupočná šnúra neprestrihuje. Prívrženci tejto metódy čakajú, kým sa placenta neoddelí od tela novorodenca prirodzeným spôsobom. Vanessa urobila to isté a prvý týždeň života spal jej syn pokojným spánkom bok po boku so špeciálnym vrecúškom.

Názory príbuzných na rozhodnutie mladej matky boli rozdielne. Sesternica ju podporila a dokonca jej ponúkla aj spomínané vrecúško na uchovanie placenty.

Iní boli presvedčení, že nechať vedľa dieťaťa placentu, pokrytú morskou soľou, rebríčkom, levanduľou a rozmarínom je úplné šialenstvo!

Lekári okrem iného tvrdia, že okamžité odstránenie pupočnej šnúry nie je v skutočnosti vôbec potrebné. Najlepšou možnosťou je počkať 5 minút, kým krv v pupočnej šnúre prestane pulzovať a následne na to oddelia placentu.

Neodporúčajú však uchovávanie placenty po dobu niekoľkých dní. Práve naopak, takto je dieťa vystavené riziku smrteľnej infekcii, pretože v mŕtvom tkanive placenty sa nachádzajú patogénne organizmy.

V Ashtonovom prípade však našťastie všetko dopadlo dobre. Matka s pocitom víťazstva tvrdí, že už v šiesty deň chlapčekovho života sa pupočná šnúra kompletne vysušila a rozpadla.

Tá časť, ktorá bola stále pripojená k pupku sama odpadla na deviaty deň od pôrodu. „Hovorí sa, že nie je potrebné opravovať to, čo nebolo poškodené. A práve to je dôvod, prečo by sa pupočná šnúra nemala strihať,“ zdieľa svoje poznatky Vanessa.

Neskôr si manželia naplánovali pochovať placentu ich synčeka. Koniec koncov môžeme byť radi, že všetko malo šťastný koniec a dieťatko sa nenakazilo žiadnou nebezpečnou infekciou.

Čo si myslíte vy o lotosovom pôrode? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

 

 

Chod hore