Exkluzívna Biblia s dielom Majstra Pavla z Levoče

Biblia, aká tu ešte nebola.
Kniha kníh, do ktorej sa po prvý raz dostalo dielo Majstra Pavla z Levoče.
Kniha vyšla v dvoch prevedeniach. Tie sa od seba odlišujú knihárskym spracovaním, počtom vydaných kusov a cenou.
Drahšia Exkluzívna Biblia má obálku vo forme dosiek z jaseňového dreva a hoci jej cena je 1500€, behom pár dní od uvedenia bolo všetkých 150 výtlačkov vypredaných.
Zostala tak len druhá, lacnejšia verzia Biblie, ktorá je z umelej kože. Vyšla v limitovanom náklade 777 výtlačkov a jej cena je 300€.
„Vyše roka som hľadala nápad, čím by sme vyzdobili knihu kníh. Ľudia, zberatelia, bibliofilovia nás totiž stále žiadali o nejakú špeciálnu, výnimočnú a originálnu verziu Biblie. Takú našu, slovenskú. A keď som s jedným priateľom farárom diskutovala o levočskom oltári, napadlo mi – dostaňme do Biblie tento svetový unikát, drevený oltár,“ vysvetľuje pôvod myšlienky Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar. 

Obidve Biblie si môžete pozrieť na
LuxusnáKnižnica.sk.

Biblia s dielom Majstra Pavla z Levoče má 792 strán biblických textov a 60 strán farebných fotografií slávneho oltára. Ten už fotilo veľa renomovaných fotografov, ale nikdy nebol nasnímaný tak, ako teraz.
Použitím špeciálnych osvetľovacích telies, najkvalitnejšej optiky, tlačových podkladov hexachrom a svojho kumštu vyhotovil Jan William Drnek unikátne snímky, pri ktorých máte pocit, že sa nepozeráte na fotografiu, ale na skutočný trojrozmerný predmet. Najväčšia fotografia celého oltára sa skladá zo 144 fotografií zložených do jediného veľkého panoramatického obrazu.
Na záberoch môžete vidieť aj tie najmenšie detaily sôch, dokonca aj zrniečka prachu. Rovnako úžasné sú farby, ktorými je ozdobený oltár, najmä zlatá, ktorá je autentická a prirodzená. „Najzložitejšou časťou bolo nasvietiť práve pozlátené sochy tak, aby lesklé plochy nevytvárali odlesky. Dokonalé osvetlenie tak na fotografiách vytvorilo požadovanú plasticitu,“ popisuje uznávaný fotograf.

Pozrite si VIDEO, ako vznikala táto jedinečná Biblia:

 

BIBLIA s dielom Majstra Pavla z Levoče obsahuje:

  • exkluzívne vydanie strojovo viazanej knihy v puzdre (856 strán, 28 × 37,5 cm),
  • darček – otváracie retabulum Majstra Pavla (39,6 × 29,7 cm), ktoré sa skladá z dvoch listov. Na tlač je použitý papier Tatami Syboli Ivory 250 g,
  • sprievodnú brožúru tlačenú hexachromom s popisom oltára, života Majstra Pavla a fotografií publikovaných v BIBLII. Na tlač je použitý papier Tatami Syboli Ivory,
  • rukavice.

Biblia obsahuje kompletné znenie Starého a Nového zákona po najnovšej revízii Spolku svätého Vojtecha.

Neskorogotický rezbár Majster Pavol z Levoče pred približne 500 rokmi vytvoril v Bazilike sv. Jakuba v Levoči najväčší, vyše 18 metrov vysoký, drevený gotický oltár na svete. Jeho dielo je zaradené do Zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO a dodnes je predmetom obdivu tak odbornej, ako aj laickej verejnosti.

Náš národný poklad, krídlový oltár Majstra Pavla, ktorý je svojou umeleckou kvalitou bezkonkurenčný, teraz obohatí prostredníctvom neopakovateľných umeleckých fotografií uznávaného profesionála, excelentného fotografa Jana Williama Drneka, knihu kníh BIBLIU.

Jan William Drnek je uznávaný profesionál a fotografii sa venuje už viac ako 50 rokov. Ako jeden z mála fotografov ovláda perfektne všetky fázy vývoja fotografie – od teórie ľudskej percepcie, snímania, digitálnej postprodukcie cez tlač až po adjustáciu. Je popredným svetovým odborníkom na správu farieb tlačových technológií, členom skupiny Coloratti, skupiny renomovaných svetových fotografov a odborníkov na správu farieb tzv. colorguru a tiež členom Asociácie profesionálnych fotografov. 

Viac na www.LuxusnaKniznica.sk

Chod hore