10 celkom pádnych dôvodov, prečo sa ešte túto zimu vybrať na lyžovačku do Rakúska

Je jedno, či vieš lyžovať, snowboardovať, alebo či sa radšej šmýkaš na klzáku z kopca pod bytovkami. Lyžovačku ešte potrebuješ natrieskať do tejto zimy a my tu máme hneď 10 dôvodov, prečo si na tento výletík rozhodne musíš spraviť čas.

1. Lebo ste ešte nezhodili vianočné kilečká A lyžovanie je… no hej, je to vlastne šport! Také hodinové pluhovanie dá zabrať aj nepribratým stehienkam. A aj keď ste na lyžiarskom bývali v lepšej skupine, aspoň posilňujete obľúbenú partiu všetkých chudnúcich žien – bruško. Za polhoďky to máme jeden číz z Mekáča

2. Lebo sa blíži skúška a vám by sa sakra zišlo oprášiť si tú nemčinu, s ktorou ste sa naposledy stretli na výlete do rakúskej IKEI, lebo je z neznámych dôvodov lacnejšia.
Alebo sa treba aspoň naučiť jódlovať. Jedno toho určite.

3. Lebo lyžovanie sa ako jediný šport priamo spája s pitím teplého alkoholu. A ak je k dispozícii oprávnený dôvod, netreba sa mu vôbec brániť. Upozorňujeme však na postupnosť, ktorá nesmie byť narušená: NAJPRV lyžovať, POTOM piť.

4. Lebo si treba porobiť cool fotečky plné bieleho prášku v (ne)ďalekej krajine, aby:
a) ste mali čo dať na vianočné priania, lebo po snehu zas až do decembra nebude ani chýru, ani slychu,
b) vám mal Facebook čo vypľuť v prehľade roku 2015.

5. Lebo o poriadnom roadtripe s partiou rozjímate odkedy máte vodičáky 

6. Lebo si treba dať konečne pauzu od toho prehriateho laptopu na kolenách, zatvoriť ho, a dopriať očiam prekvapenie v podobe denného svetla.  Obzvlášť si užijete ten pocit, keď budete celý deň civieť do bieloby, od ktorej sa nádherne odráža slnko. Či už si laptop prepašujete so sebou, aby ste sa po nociach mohli uchechtávať na Sheldonovi z TBBT, alebo nie, rozhodne si nezabudnite okuliare.

7. Lebo lístok na vlek už v Rakúsku vychádza rovnako ako u nás. Áno je to tak, ak rovno nelyžujete na kopci za dedinou, ceny Skipasov sa vám u nás vysmievajú rovno do prázdnych peňaženiek.

8. Lebo keď vám sviští prašan pod Blizzardami, tak niet väčšieho frajera na svahu a ani v širokom okolí

9. Lebo keď sa drúzgate v jednej snehovej guli aj so snowboardom dolu svahom, tak na stresy každodenného života nazriete z celkom inej perspektívy. O to viac, ak to je v cudzej krajine. A europreukaz poistenca ste si nechali pre istotu doma. Rakúsko je však predsa len stále pomerne neďaleko. Ale netreba hneď myslieť na najhoršie. Tých pár modrín sa nevyrovná cene životnej lekcie, ktorú vám svah dal: netreba dlho a nápadne pozerať po sexy zadkoch v otepľovačkách.

10. Lebo je to jedinečný dôvod na to, aby ste si po čase so slzou v oku zas pustil Na horách od Vec, lebo „magori, pome na-ho-ry!“

Tento článok vznikol v spolupráci s avander.sk, špecialistom na parádne ubytovanie v Rakúsku.

Zdroj obrázkov:  freeimages.com

Chod hore