Toto je najmenší domček v Nemecku! Keď ho uvidíte zvnútra, ostanete ohromení

Niekto je toho názoru, že architekti nepochádzajú z nášho sveta. Dokážu vybudovať tie najkompaktnejšie domy doslova z ničoho! Nasledujúci príbeh bude o talentovanom páriku, ktorý vidia architektúru úplne inými očami ako bežní smrteľníci. Vlastnými silami sa im podarilo postaviť najmenší dom v Nemecku s celkovou rozlohou 14 m².

55-ročný architekt Achim Schollenberger a jeho 57-ročná manželka Simona Stiefel žijú v nemeckom meste Oberursel. Mužovi už niekoľko rokov behala po hlave myšlienka kompaktnejšieho bývania. Jedného dňa mu mestské komunálne služby ponúkli starý transformátor z 20.rokoch 20.storočia.

Muž sa pustil do rekonštrukcie a o 4 roky neskôr sa mohol spolu s manželkou presťahovať do svojho vlastného trojposchodového domu.

 

Obývačka: Simona sedí pri stole hneď vedľa kúpeľne. „Pred niekoľkými rokmi nám zapojili elektrinu, dovtedy sme používali 12-voltový osvetľovací systém.“

„Vždy som sníval o tom, že budem môcť malú škatuľku premeniť na plnohodnotnú obytnú plochu,“ hovorí Achim.

Manželia si svoje Raňajky vychutnávajú na prvom poschodí

Je tu všetko, čo potrebujú: na prvom poschodí je kuchyňa s jedálňou (6,1 m²), nad nimi je obývačka (4,5 m²), sprchovací kút s WC (1,4 m²) a v podkroví sa nachádza spálňa s rozlohou 2 m².

Spálňa: pod samotnou strechou sa nachádza manželská posteľ. „Keď sa ráno zobudíte, máte krásny výhľad na celé okolie.“

V dome sa tiež nachádza klimatizácia, vyhrievané podlahy, internet, satelit, 2 televízory, trezor, solárne panely, točité schodisko a zvukotesné okná (železničná stanica sa nachádza vo vzdialenosti: čo by kameňom dohodil).

V dome majú safe, v ktorom sa nachádza…Biblia.

Dizajn fasády oplýva motívom Starej Opery vo Frankfurte.

Začiatkom augusta 2018 sa toto miesto stane súčasťou trasy priemyselnej kultúry Rýn-Main, vďaka čomu ho môžu navštíviť aj ostatní ľudia. Pani Stiefel však dodáva, že návštevy musia byť vopred nahlásené, pretože naraz sa tam zmestí len 6 ľudí.

Čo si myslíte o takomto nápade na bývanie? Je to pre 2 ľudí príliš malé alebo celkom akurát? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch!

zdroj:ofigenno.com

Chod hore