Fotograf zachytil jedinečný okamih, ktorý sa udeje raz za život

Nemecký fotograf Birk Mobius keď v roku 2014 nastavil svoj fotoaparát pri malom letisku, ani len netušil, že zachytí neobyčajný okamih, ktorý sa môže udiať len ráz za život.

Fotograf si robil bežné fotky Boeingu 77 cargo, ktorý bol na trase Frankfurt  – Leipzig, keď v tom začala búrka a lietadlo sa ocitlo priamo v dúhe – rovnako ako aj v trase blesku, ktorý udrel priamo do lietadla.

Lietadlo, ktoré je vlastníctvom nemeckej nákladnej spoločnosti AeroLogic, bezpečne pristál tam kde mal bez akýchkoľvek známok poškodenia. Mobius však bol zasiahnutý pocitom, že zachytil na svoj fotoaparát okamih opakujúci sa raz za život a vedel že to bol naozaj neobyčajný deň. Neskôr povedal, že to bol pravdepodobne najunikátnejší a najúžasnejší záber, ktorý sa mu kedy podarilo spraviť.

Je to kombinácia dúhy a blesku, ktorá robí fotku tak nezvyčajnou. Takmer každé lietadlo je aspoň raz ročne zasiahnuté bleskom, preto po roku 1967, kedy vybuchla nádrž s palivom, sa prijali bezpečnostné opatrenia, ktoré obmedzili resp. takmer vylúčili aby sa niečo také opäť zopakovalo.

V skutočnosti, nešťastie z roku 1967 je posledný známy zásah blesku, ktorý spôsobil haváriu komerčného lietadla v USA.

Pozrite sa na obrázok nižšie so zväčšením, kde uvidíte podrobnejšie úsek udalosti.

 zdroj:http://mentalfloss.com/

Chod hore