Ako si užiť čaro jarnej lyžovačky?

Zima sa pomaly končí a aj keď na väčšine Slovenska momentálne sneží a podmienky pre lyžovanie sú veľmi dobré, meteorológovia hlásia už o pár dní oteplenie. Deti majú svoje jarné prázdniny už vo februári, aj keď jar podľa kalendára oficiálne prichádza do našich končín až v marci.

Jarné prázdniny by mali byť pre deti plné aktívneho oddychu so svojimi rodičmi, súrodencami, či kamarátmi. Deti majú jedinečnú šancu využiť posledný sneh a do sýtosti sa na ňom vyblázniť. Sánkovanie, lyžovanie, stavanie snehuliakov, či tradičná lyžovačka neodmysliteľne patria k zimným radovánkam. Nie je nič horšie, ako keď Vaše dieťa trávi celé jarné prázdniny zatvorené doma v detskej izbe medzi štyrmi stenami. Buď sedí pri počítači a dookola hrá nezmyselné hry alebo pozerá televízor. Ako deti, tak aj dospelí potrebujú pre svoje zdravie dostatok pohybu na čerstvom vzduchu. Vezmite si v práci pár dní dovolenky a strávte jarné prázdniny so svojimi deťmi aktívnou zábavou na zasnežených svahoch. Vezmite si do batohu aj svoj obľúbený ďalekohľad a pozorujte krásy okolitej prírody zblízka.

Nemáte svoju vlastnú lyžiarsku výstroj? Neviete dobre lyžovať a chceli by ste to naučiť seba aj svoje deti? Ľahká pomoc. Vyberte sa počas jarných prázdnin do najbližšieho ski rezortu, kde Vám výstroj a lyže ochotne požičajú. Skúsení inštruktori Vás na miernom svahu naučia základy lyžovania. So svojou rodinou tak ochutnáte čaro Vašej prvej jarnej lyžovačky. Neprepínajte však svoje sily a nechoďte hneď po prvej lekcii na prudký svah. Nemuselo by to dopadnúť dobre. Riskovať na lyžiach a zbytočne frajeriť sa rozhodne nevyplatí. Zdravie máte len jedno.

Ak chcete so svojou rodinou zažiť nezabudnuteľné jarné prázdniny a užiť si zaslúžený odych po dobrej lyžovačke niekde na horách, navštívte Tatry. Krásne romantické prostredie a zasnežené svahy lákajú svojich návštevníkov, aby si vychutnali dovolenku ako z rozprávky. Wellness hotely v Tatrách ponúkajú zaujímavé prázdninové balíčky, v ktorých už máte zahrnutý aj ski pas.

Chod hore