Keď žena túži po dieťatku

Problém s otehotnením, či dokonca neplodnosť. Strašiak, ktorý máta nejednu dospelú ženu túžiacu po rodine. So stúpajúcim vekom sa strach zvyšuje. Keď ani po niekoľkých rokoch manželstva neprichádza vytúžený potomok, začnete rozmýšľať, kde je problém. Existuje množstvo osvedčených rád ako splodiť potomka. No v prípade, že má muž, alebo žena zdravotný problém, môže byť proces otehotnenia značne komplikovaný a zdĺhavý. Treba najskôr vyriešiť zdravotnú komplikáciu a až potom naplánovať dieťatko. Ak sa o to budete pokúšať skôr, aj napriek tomu, že viete o svojom probléme, môže sa stať, že ak sa Vám aj otehotnieť podarí, o vytúžené dieťatko môžete prísť. Preto treba počúvať a riadiť sa radami skúseného gynekológa.

Môže sa stať, že v čase liečby bude Váš organizmus a psychika natoľko vypäté, že sa začnú u Vás prejavovať rôzne negatívne pocity a obavy. Môžete sa dostať do stresu, stavu bezmocnosti a beznádeje. Ak máte tieto pocity, tak neváhajte a zverte sa do rúk odborníkom skôr, ako bude neskoro. Psychika je totižto pri pokusoch o splodenie potomka veľmi dôležitá. Od nej sa často odvíjajú aj Vaše šance otehotnieť. Organizmus totižto veľmi citlivo reaguje na Váš momentálny psychický stav. Veľmi dobre je skúsiť tzv. fertility koučing, aby ste sa svojich negatívnych pocitov a obáv, čo najskôr zbavili. Počas neho sa okrem iného dozviete ako otehotnieť po potrate, alebo prečo a kedy už riešiť možnosť umelého oplodnenia.

Počas obdobia, kedy sa snažíte splodiť Vášho potomka sa snažte čo najviac odreagovať, aby ste na to stále nemysleli. Navštívte napríklad nejaký internetový obchodík a urobte si radosť kúpou peknej kabelky, šperku, či dobrej knižky. Širokú ponuku pekných a praktických kožených kabeliek z odolného materiálu ponúka aj fancy.sk. Nahliadnite a potešte sa pekným darčekom. Síce to Váš problém s otehotnením nevyrieši, ale tým, že si urobíte radosť navodíte svojmu organizmu príjemné pocity a relax. A dobrá psychika je jedným z predpokladov pre úspešné vynosenie dieťatka.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Keď žena túži po dieťatku”