Týchto osem vecí robilo každé dieťa na základnej škole

1) Prezváňanie s telefónmi

Pokiaľ ste sa narodili na začiatku 90. rokov určite máte v hlave ten okamih, keď ste dostali svoj prvý mobil. Nokia, Siemens, Motorola alebo iné. Mnohé značky už upadli do zabudnutia. Lenže na „kredit“ padlo zakaždým celé vreckové, a tak ste sa s kamarátmi zmohli len na „prezváňania“. A čo potom keď ste riešili zásadnú otázku u svojho idolu, či ho máte prezvoniť, alebo nie? Tisíce tajomných neprijatých hovorov od cudzích čísel nám veľakrát nedalo spať!

2) Hranie Pogov

Táto hra bola populárna hlavne v prvej polovici 90. rokov, ale k nám sa dostala trochu neskôr. Svoje meno dostala údajne podľa ovocného džúsu POG, ktorého viečka sa pôvodne používali k hre. O veľkej prestávke sme nerobili nič iné, než že sme hrali Pogy. Boli aj situácie, kedy sme prehrali všetky, vtedy nám neostávalo nič iné, aby nám mama kúpila nové.

3) Zbieranie „hokejistov“ a samolepiek Spice Girls

Zatiaľ čo chlapci zbierali a menili medzi sebou nekonečné množstvo hokejových kartičiek, baby mali svoje fotoalbumy. Niekto zbieral obrázky Backstreet Boys, iní preferoval Spice Girls!

4) Lepenie plagátov obľúbených skupín

Ako malí sme sme kupovali rôzne časopisy a v nich boli rôzne plagáty hudobných skupín alebo filmov či celebrít. Tie sme si potom lepili na steny izby

5) Sledovanie Maxihry 

Maxihra bola obľúbená TV show každého dieťaťa. Bola úplne jednoduchá. Museli ste sa dovolať do Telky kde ste potom cez telefón na tónovej voľbe hrali „Kreša Bendikúta“ Hra chodila na STV1 a uvádzal ju Andrej Bičan.

6) machrovanie s tamagotchi

Kto ho mal, bol totálne IN, kto nie, nezachránil ho ani fakt, že jeho ujo má živé kone a doma sa im narodilo päť šteniatok.

7) Experimenty s petardami

Dali sa kúpiť v každom papiernictve vedľa školy. dievčatá z nich šaleli, pretože im búchali pod nohami, a chlapci si pripadali ako hlavný aktéri zákopovej vojny.

8) Nosenie kapsičiek a plastových pokladničiek na krku

Tí z vás, ktorí si ešte pamätajú trhacie papierové stravenky do školskej jedálne, nám dnes dajú za pravdu, že jedným z najväčších módnych hitov bolo nosenie peňaženiek na krku.

Chod hore