6 zázračných ingrediencií, ktoré vám pomôžu ku kráse a máte ich dokonca aj vy doma!

Tiež si kupujete kozmetiku, aby ste vylepšili niečo na svojom tele? Vedeli ste, že máte aj vy doma skvelé produkty, ktoré vám môžu pomôcť? Neobsahujú dokonca ani toľko chemikálií, ako kupovaná kozmetika. Teda neobsahujú žiadne chemikálie! To je si myslím veľmi pádny dôvod, prečo ich vyskúšať. 

zdroj:Hello Natural, Health Perch

Olivový olej

Obľúbený a zdravý spoločník v kuchyni je tiež bestsellerom v starostlivosti o pleť aj vlasy, a to hlavne vďaka vysokej koncentrácii antioxidantov, vitamínov, výživných nenasýtených mastných kyselín a omega-3 mastných kyselín.

Prírodný odličovač: Štandardné odličovače môžu upchávať póry alebo vysušovať pleť (vďaka obsahu alkoholu). Tento prírodný prostriedok stačí naniesť na vatový tampón a následne s ním odstrániť make-up, je obzvlášť vhodný pre odstraňovanie líčidiel z očných partií.

Maska na vlasy: Účinky zimného studeného vzduchu a horúceho vzduchu pri vysušovaní môžu byť pre vaše vlasy drastické. Proti vysušovaniu naneste na suché vlasy olivový olej a zabaľte na 15 minút do uteráka, potom opláchnite a vlasy umyte šampónom.

Kokosový olej

Je to 100% prírodný antibakteriálny prostriedok.

Holiaci krém: Mnoho zo známych prostriedkov na holenie obsahuje alkohol, ktorý vysušuje pokožku a pôsobí podráždenie. Kokosový olej je prírodný krém, ktorý zvláčňuje, hydratuje a zanecháva pleť hladkú.

Med

Bez včeličiek by nebolo výborného sladidlá a tiež prírodnej kozmetiky. Štúdie potvrdili, že med pôsobí protizápalovo a vie hojiť rany, preto je vhodný pre akúkoľvek detoxikačnú a revitalizačnú masku.

Krém na spáleniny: Lepkavý med použite ihneď po tom, čo sa na Vašej koži ukáže čo i len náznak spáleniny a začervenanie.

Biely jogurt

Tento mliečny produkt je dobrý nielen pre Vaše črevá, ale aj pre pokožku.

Upokojujúci maska: Najlepšie účinkuje maska ​​namiešaná z 2 jogurtov a medu, tú nanesieme na tvár a krk a necháme pôsobiť po dobu 10 – 15 minút. Za túto dobu sa zbavíte odumretých kožných buniek vďaka pôsobeniu kyseliny mliečnej a zároveň znížite riziko začervenanie a zápalu. Potom opláchneme teplou vodou, pleť bude jasnejšia, kľudnejšia a viac hydratovaná.

Pre pokračovanie článku prejdite na druhú stranu

Chod hore