Chcete vedieť, čo si u Vás hostia doma všímajú ako prvé?

Keď má prísť návšteva, snažíme sa prezentovať v čo najlepšom svetle. Veď to poznáte, keď upratujete celý deň, dekorujete odušu (prípadne všetko na poslednú chvíľu nahádžete do skríň) len preto, aby si Vaša ctená návšteva nemyslela, že žijete ako v chlieve, prípadne len aby Vás nepoohovárali po okolí. Lebo takí sme my Slováci. Aby ste sa náhodou nepresilili a dosiahli pokoj na duši, prinášame Vám zoznam vecí, ktoré rozhodne nezostanú bez povšimnutia.

  1. Vôňa

Čo hostia zaregistrujú ako prvé? Nie, dekorácie to nebudú. Je to vôňa.Či to bude ryba od včera, prepotené ponožky alebo pár dní nekúpaný pes, je len na Vás. Najistejšie je zapáliť vonnú sviečku alebo nechať povrieť vodu s citrusovými šupkami a škoricou minimálne pol hodinu pred príchodom návštevy.

  1. Dobre zásobený bar

Po srdečnom zvítaní zväčša nasleduje usadenie a ponuka prípitku. Nemusí to u Vás vyzerať ako v obchode s liehovinami, ale uistite sa, že máte základné piliere domáceho baru.

  1. Čerstvé kvety

Kvety sú jednoducho nenahraditeľným prvkom každej domácnosti, bez ohľadu na príležitosť. Ak chcete veľa muziky za málo peňazí, stavte na črepníkové kvetiny.Pri výbere správneho druhu a dobrej starostlivosti Vám vydržia pekne dlho.

  1. Neporiadok

Hoci nemáte čas na hĺbkové čistenie bytu, stále môžete skryť nechcený neporiadok. Na všetky drobnosti ako kľúče, ovládače, nabíjačky, pošta, časopisy si zaveďte úložné boxy, ktoré už dnes možno dostať v rôznych veľkostiach. Šikovní si ich vyrobia aj sami. Verte, že hostia sa budú cítiť uvoľnene v priestore, ktorý sa zdá byť organizovaný (hoci aj pre jednu príležitosť!).

  1. Uprataná kúpeľňa

Predtým ako sa do Vašej kúpeľne dostane návšteva, presvedčte sa, že ste poskytli čisté uteráky, dostatok toaletného papiera a v zrkadle sa každý zvedavec uvidí. Extra bodíky nachytáte za vyleštenú podlahu a sviečky!

  1. Tip top chodba/vstupná hala

Nie je to len prvé miesto do ktorého vstúpia a posledné, ktoré uvidia. Ide o miesto, kde si uložia kabáty, tašky a obuv.  Podľa možnosti zaistite vešiak, stojan na dáždniky, či miesto na sedenie pri obúvaní a zobúvaní.

Chod hore