Čo sa stane s vašim Facebookovým účtom keď zomriete? My vám to povieme!

Kládli ste si niekedy otázku, čo sa stane s vašim Facebookom keď zomriete? Predtým ste s tým nemohli prakticky robiť nič. Momentálne funguje možnosť  „Legacy contact“. Zvoliť si človeka, ktorý môže zaobchádzať s vaším profilom v prípade vašej smrti.

Wall Street Journal oznámil, že bude možné si zvoliť osobu, ktorá bude spravovať posmrtne osobe určité oblasti užívateľovho účtu. V minulosti podmienky Facebooku zaisťovali zmrazenie vášho účtu – aby, podľa tvrdenia, mohol slúžiť ako pamiatka. V skutočnosti to bolo skôr riešením, ktoré spôsobilo obavy o súkromie účtu, na ktorý sa mohli dostať cudzí ľudia. To samozrejme znepokojilo a naštvalo tých, ktorí o svoju milovanú osobu prišli

Teraz budú mať osoby zvolené ako „legacy contact“ možnosť zaobchádzať s účtom, aby lepšie slúžil ako spomienka. Budú môcť písať príspevky, ktoré sa zobrazia na profile, meniť profilové obrázky a dokonca za zosnulého aj odpovedať na nové žiadosti o priateľstvo. Posledný bod nepopierateľne znie trochu divne, ale nie je sa čoho obávať. Medzi hlavné zmeny bude patriť tiež povolenie na stiahnutie a archivovanie príspevkov a fotografií (s výnimkou súkromných správ).

Tieto osoby nebudú môcť upravovať príspevky, ktoré zosnulý už zverejnil ani príspevky ktoré, budú priatelia ďalej pridávať na daný profil. Nebudú môcť ani zmazať účet. Pre výber osoby, ktorá zdedí váš profil, musíte v hlavičke zvoliť Nastavenia, vybrať zabezpečenie, a potom Legacy Contact na spodu stránky. Tu vyberiete niektorého z priateľov, ktorého na Facebooku máte, a udelíte mu povolenie. Môžete vybrať iba jednu osobu – pozor – nie je možnosť dodatočnej zmeny.

Chod hore