Ak máte radi sladké, táto torta je pre vás presne to pravé. Je plná čokolády a smotany a nemusí sa piecť. Aj keď je to kalorická bomba, človek občas musí zhrešit. A verte, že tento hriech za to stojí.
Základ
250g kakaových sušienok
100ml ovocného džúsu (dobrý je napríklad višňový)
40g rozpusteného masla
30g práškovej horúcej čokolády
Sušienky rozmrvíme a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Vzniknutým cestom vyložíme guľatou formu (priemer cca 26cm) a dáme do chladničky.
Krém
250g smotanového syra (napr. Philadelphia alebo Lučina)
150g Nutelly
50g práškového cukru
500ml smotany na šľahanie
Nultelu rozpustíme aby bola tekutá a dáme bokom. Smotanový syr zmiešame s práškovým cukrom a rozdelíme na 2 polovice. Vyšľaháme smotanu a zmiešame ju s jednou polovicou syra. Do druhej polovice dáme Nutelu. Na korpus najskôr dáme biely krém a potom Nutellový krém a opäť vložíme do chladničky.
Poleva
150g horkej čokolády
150ml smotany 40%
Smotanu ohrejeme, ale nesmie vrieť. Čokoládu nalámeme na kúsky do misky a nalejeme na ňu horúcu smotanu. Pár minút necháme čokoládu rozpúšťať a potom rozmiešame dohladka. Necháme trošku vychladnúť a nalejeme na vrch torty. Tortu potom necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.