Pripravte sa na vianočné pečenie a vyrobte si domáci vanilkový extrakt! Tento receptu budú chcieť všetky gazdinky.

Pečenie sladkých cukroviniek na Vianoce sa tento rok rozhodne nezaobíde bez vanilky či vanilkového extraktu. Máme pre Vás dobrú správu. Tento rok ušetríte! Vanilkový extrakt si pripravíte samé a len z 2 surovín.

Potrebujete:

  • vanilkové lusky
  • akýkoľvek alkohol

Postup:

  1. Lusky rozrežte po dĺžke a nožíkom vyberiete ich vnútorný obsah, ktorý vložíte do sklenenej fľaše.
  2. Do fľaše nalejte alkohol. Vodka je však najlepšia, nakoľko má neutrálnu chuť. Ideálny pomer je 1 pohár vodky : 5 vanilkových luskov.
  3. Fľašu uzavrite korkom a poriadne miešajte aspoň 30 sekúnd. Nechajte odležať približne 6 týždňov.

Extrakt bude mať hnedú farbu a neskutočnú chuť.

Chcete byť výnimočná, vychválená vinšovníkmi do nebies? Alebo chcete obdarovať svojich blízkych? Tak sledujte toto video, ktoré Vám postup názorne ukáže.

Chod hore