Pečenie sladkých cukroviniek na Vianoce sa tento rok rozhodne nezaobíde bez vanilky či vanilkového extraktu. Máme pre Vás dobrú správu. Tento rok ušetríte! Vanilkový extrakt si pripravíte samé a len z 2 surovín.
Potrebujete:
- vanilkové lusky
- akýkoľvek alkohol
Postup:
- Lusky rozrežte po dĺžke a nožíkom vyberiete ich vnútorný obsah, ktorý vložíte do sklenenej fľaše.
- Do fľaše nalejte alkohol. Vodka je však najlepšia, nakoľko má neutrálnu chuť. Ideálny pomer je 1 pohár vodky : 5 vanilkových luskov.
- Fľašu uzavrite korkom a poriadne miešajte aspoň 30 sekúnd. Nechajte odležať približne 6 týždňov.
Extrakt bude mať hnedú farbu a neskutočnú chuť.
Chcete byť výnimočná, vychválená vinšovníkmi do nebies? Alebo chcete obdarovať svojich blízkych? Tak sledujte toto video, ktoré Vám postup názorne ukáže.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?