Pripravte si klasické kysnuté cesto alebo cesto na pizzu, ktoré rozdelíte na 4 časti. Všetky vyvaľkáte do rovnakej hrúbky. Rovnaký tvar vykrojíte napríklad pomocou taniera. Prvé cesto potrite nutellou a prikryte druhým. To opäť potriete nutellou a prikryjete tretím cestom.
Opakujte proces natierania nutellou aj na tretie cesto a prikryte ho posledným, t.j. štvrtým cestom. Cesto položte na plech vystlaný papierom a do stredu položte pohár dnom smerom nahor. Cesto od pohára rozrežte na 16 dielov. Vždy 2 susedné diely otáčajte smerom od seba a ich konce zlepte. Takto vytvorenú snehovú vločku potrite bielkom a dajte piecť na 180 stupňov na 15 minút. Až bude cesto zlaté, vyberte ho a smelo sa doň pustite!
Pre názornú ukážku prípravy tejto chutnej vločky si pozrite následujúce video: