Vo svojich 6 rokoch premýšľala o tom, ako sa žije slepým ľuďom. Potom si nechala do očí nakvapkať prípravok na čistenie potrubia

Amber Shuping už od skorého detstva milovala tmu. Keď mala 4 roky, často sa prechádzala v noci po dome, až kým jej mama nevstala z postele a neuložila ju naspäť. O dva roky neskôr začala rozmýšľať o tom, že by bola rada, keby nevidela nič. Táto myšlienka ju vydesila, no zároveň ohromne zaujala.

V priebehu rokov sa túžba, stať sa slepou, zintenzívňovala až do roku 2006, kedy sa rozhodla urobiť rázny krok. Momentálne je úplne slepá, ale tvrdí, že je šťastná. Avšak ľudia, ktorí ju poznajú už od jej detstva, si myslia, že sa jej dalo pomôcť bez toho, aby musela urobiť niečo tak strašné…

Mnohí z nás určite počúvali od dospelých: „Nepozeraj sa do Slnka, inak oslepneš.“ Keď to od svojich rodičov počula Amber, celé hodiny trávila hľadaním slnečných škvŕn. Jej príbuzní ju považovali za divnú, ale až neskôr sa ukázalo, že je naozaj chorá.

Diagnostikovali jej zriedkavú a nie veľmi prebádanú duševnú poruchu. Kvôli narušenému vnímaniu celého svojho tela sa žena snažila celým svojím srdcom o to, aby sa zbavila zraku. Slepota a večná temnota, ktoré získala, jej uľahčili život.

Do dovŕšenia 18. narodenín mala na očiach tmavé okuliare a bielu slepeckú paličku. V 20-tke už ovládala Brailovo písmo a o niečo neskôr jej psychológ, ku ktorému chodila, ponúkol finálne naplnenie sna.

Najskôr prišli na scénu anestetické kvapky. Potom jej muž do očí nakvapkal trochu prípravku na prečistenie odpadových rúr. Keď uvidel, že urobil veľkú chybu, odviezol ju do nemocnice. 

Mladá žena bola okamžite hospitalizovaná, no lekári sa už nedokázali popasovať s dôsledkami jej činov: jedno oko bolo úplne odstránené a druhým nevidela vôbec nič. Príbuzní tvrdili,že všetko sa to stalo náhodou. Keď sa však dozvedeli pravdu, vyhodili ju z domu.

Našťastie neostala sama – pomohol jej bývalý snúbenec Mike – 50 r. muž, tiež slepý, hoci v jeho prípade sa to stalo prirodzene. Makulárna degenerácia ho zbavila videnia a lekári boli bezmocní pri jej liečbe. Samotná Amber ale tvrdí, že svoje činy vôbec neľutuje.

Keď sa jej príbeh objavil na internete, ľudia ostali zdesení. Mnohí ju začali obviňovať, že chce len na seba pritiahnuť pozornosť a priživovať sa na verejných peniazoch.

Iní obviňujú za jej problémy rodičov a psychológa, ktorý ju pripravil o zrak. Podľa nich príbuzní jednoducho nevenovali dostatočnú pozornosť jej duševnej poruche a profesionál, ktorý mal problém vyriešiť, to všetko len zhoršil.

Amber tvrdí, že sa nepovažuje za chorú, hoci väčšina komentujúcich ľudí vyzdvihuje fakt, že túžba zdravého človeka zbaviť sa zraku, nie je nič, čo by sa dalo považovať za normálne. Kto vie, ako by to dopadlo, keby sa zverila do rúk skutočného špecialistu. Ostáva jej už len akýsi pocit pokoja, že ona sama svoju stratu zraku nevidí ako prekážku a splnilo sa jej niečo, po čom tak dlho túžila…

zdroj:chillin.sk/videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vo svojich 6 rokoch premýšľala o tom, ako sa žije slepým ľuďom. Potom si nechala do očí nakvapkať prípravok na čistenie potrubia”