Dievča so syndrómom vlkolaka si prvýkrát oholilo vlasy z tváre – bude sa vydávať! Takto vyzerá dnes

Hypertrichóza patrí medzi genetické abnormality – je charakterizovaná nadmerným rastom vlasov na nezvyčajných častiach tela.

Pre Supatru Susuphan boli školské časy skutočným peklom. Spolužiaci ju kvôli jej vzhľadu prirovnávali k opičej tvári či k postave zo Star Wars – Chewbacca. No namiesto toho, aby sa utiahla do svojho vlastného sveta, svojím nepriateľom hľadela priamo do očí.

Jej prípad vedci identifikovali ako Ambrasov syndróm, aj napriek tomu nevedia o ňom úplne všetko a ľudia, ktorí trpia touto chorobou sa dajú napočítať na prstoch dvoch rúk. V roku 2010 bolo meno dievčaťa zapísané do Guinessovej knihy rekordov, kde obsadila pozíciu najchlpatejšej tínedžerky.

Lekári sa snažili odstraňovať vlasy pomocou laseru, no vrátili sa v omnoho bujnejšom a hrubšom prevedení.

Na svoj vzhľad som už zvyknutá. Vlasy nepovažujem za nadbytočné, pretože s nimi žijem už od narodenia. Tí, ktorí si zo mňa predtým uťahovali, to už teraz nerobia. Mám veľa priateľov a vďaka vlasom sa odlišujem od zvyšku ľudí,“ vyjadrila sa na svoju adresu Supatra.

Našli sa aj ľudia, ktorí sa jej matky pýtali, čo urobila počas svojho života. Zdalo sa im, že je prekliata a dievča sa narodilo s takouto tvárou kvôli jej hriechom z minulosti.

Bezprostredne po vstupe do knihy rekordov sa Supatra začala zaoberať svojím extrémnym ochlpením a žiletka sa stala jej nepostrádateľným spoločníkom. Ešte stále však dúfa, že sa jej podarí chorobu prekonať.

Neprajníci a posmeškári sa nájdu všade, no ich hlúpym rečiam netreba pripisovať žiadnu dôležitosť, hoci niekedy je to naozaj ťažké. Najdôležitejšie je, aby sa mal človek rád, pretože až potom dokáže nájsť vnútorný pokoj.

zdroj:videoboom.cc

Chod hore