Smrteľne chorá dievčina nemohla prísť na záverečný ples. Vtedy priatelia urobili nemožné…

 

Pre väčšinu teenagerov je deň absolvovania záverečného plesu takmer najdlhšie očakávaným dňom. Niektoré krásky sa naň pripravujú takmer od začiatku posledného školského roka, pričom si štyri mesiace vyberajú šaty a make-up. 15-ročná Jeanna Ray tiež netrpezlivo očakávala svoj záverečný ples.

Dôvod bol však oveľa smutnejší. Mladá dievčina veľmi dobre vedela, že tento sviatok bude pravdepodobne posledný v jej krátkom živote. Jeanna si však ani nedokázala predstaviť, aké prekvapenie spoločne pripravili pre ňu jej rodičia, spolužiaci, učitelia a ďalší blízki ľudia!

Na fotografii vyššie je mladá roztomilá dievčina, vyzerá ako skutočná princezná. V skutočnosti, ale bez liekov proti bolesti, sa ťažko môže dostať z postele. Po dvoch rokoch študentka strednej školy bojuje so smrteľnou chorobou. Bohužiaľ, jej boj postupne končí …

V roku 2015 sa rodina Jeanny dozvedela strašnú diagnózu. Ewingov sarkóm je druhý najčastejší malígny nádor kostí, ktorý sa vyskytuje u detí. Táto veľmi agresívna forma rakoviny ovplyvňuje chrbticu, rebrá, panvu a klavikuly. Zdá sa, že po vyčerpávajúcej chemoterapii ochorenie ustúpilo, ale nebolo to tak …

Je to len päť mesiacov od chvíle, kedy opustila nemocnicu, keď Jeanna náhle pocítila bolesť. Remisia netrvala dlho: bohužiaľ, ale podľa lekárov je dievča odsúdené na smrť. Sarkóm sa vrátil a tentokrát lekári nemohli urobiť nič. Ďalšie liečenie nebolo možné.

So svalnatou ťažkou váhou Trentom Hodkinsonom sa Jeanna stretla počas chemoterapie. Trent je profesionálny rugby hráč a vo voľnom čase sa venuje dobročinnosti. Ako vášnivý fanúšik tímu, v ktorom hrá Hodgkinson, dievčina s radosťou privítala, že športovec navštívil jej nemocnicu.

Predstavitelia Jeanninej školy chceli pre ňu pripraviť nezabudnuteľne rozprávkový večierok a tak sa o pomoc obrátili na športovca Trenta. Ten túto ponuku s radosťou prijal a tešil sa, že môže robiť spoločníka tejto dievčine. Odprevadil ju k luxusnej limuzíne a sprevádzal ju celý večer.

Keďže Jeanna miluje japonskú kultúru, jej spolužiaci a učitelia pripravili večierok v príslušnom štýle. Napríklad si vybrali sakura kvety ako tému samotnej gule a jeden z darov dievčaťu bol tisíc vtákov-origami. Pri jeho tvorbe sa mimochodom zúčastnili všetci žiaci z prúdu mladej krásavice.

Samotná Jeanna bola vo vytržení na tomto večierku. Nakoniec, vďaka všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii akcie, dievča by srdečne privítalo, aby sa tento večer „nikdy nekončil!“

Ľudia, ktorí usporiadali večierok, chceli len jednu vec: potešiť dievča a dať jej deň plný úsmevov, šťastia a zábavy. Dúfam, že jasné spomienky, ktoré zostanú po Jeanninom sviatku, pomôžu rozjasniť jej posledné dni.

A ako vy hodnotíte akt príbuzných a blízkych dievčaťa? Podeľte sa o svoj názor v komentároch.

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Smrteľne chorá dievčina nemohla prísť na záverečný ples. Vtedy priatelia urobili nemožné…”