41-ročná žena pozvala k sebe domov bezdomovca. Jej sestra ju pred ním varovala…

Natalie Hawkins si dodnes pamätá, že v ten osudný deň padal sneh. 41-ročná matka troch detí pobehovala v kuchyni a rozprávala sa so svojou sestrou. Keď sa pozrela von oknom, striaslo ju, priznala, že do takého počasia by nepustila vonku ani psa.

Jej 15-ročný syn Jack si zrazu spomenul na svojho priateľa Keirana. Podľa slov jej syna Keiran len nedávno prišiel o svoj domov a bol nútený žiť na ulici. Matka ho teda okamžite požiadala, aby svojho kamaráta zavolal k ním domov.

Ako sa neskôr ukázalo, 24-ročný Keiran Kildey bol naozajstný bezdomovec. Mladíkova rodina sa odsťahovala a mladý Keiran sa akosi nestihol zorientovať. Bol ponechaný sám vlastnému osudu bez domu a prostriedkov na živobytie.

Najskôr žil v stane, no keď sa ochladilo, presťahoval sa do železničného vagóna, kde sa kedysi prevážal dobytok. V čase, keď sa zoznámil s Natalie, bol už 10 mesiacov na ulici. Väčšina jeho priateľov nevedela o jeho nešťastí, ktoré sa mu stalo. Lepšie povedané, nikomu to nevešal na nos, pretože sa hanbil.

V poslednom čase ho niekoľkokrát trápila depresia. Predtým sa snažil nájsť si prácu a pravidelne chodil na vystúpenia s kapelou. Postupne už strácal chuť na život. Natalie si uvedomila, že zničený chlapec potrebuje okamžitú pomoc.

Natalie mu dala najesť a poslala ho vyspať sa do hosťovskej izby. Spolu so svojím synom a sestrou začali diskutovať, aké budú ich nasledujúce kroky. Ženy sa najskôr obávali, že mladík bez domova môže byť ako mnohí iní, alkoholik alebo narkoman. Našťastie, toto nebol jeho prípad, jednoducho len potreboval pomoc.

Natalie zalarmovala priateľov a tí túto správu podali ďalej. Natalie absolútne nečakala, že sa im ozve toľko neznámych ľudí, len aby mohli Keiranovi pomôcť.

Podarilo sa im pre neho vytvoriť internetovú stránku, pomocou ktorej mu mohli ľudia darovať veci aj financie. Kým si ale nemôže dovoliť strechu pod hlavou, bude musieť žiť s Natalie a jej rodinou.

Samotný Keiran bol všetkým nekonečne vďačný za ich pomoc. Mladý muž si spomína na prvú noc v ženinom dome, na skutočnej posteli, v teple a čistote. Bol to pre neho ako sen. Teraz má nielen peniaze, ale aj nové oblečenie, jedlo a prácu.

Po tom, čo sa o jeho situácii dozvedelo okolie, miestna krčma mu ponúkla prácu na miesto hudobníka. V nasledujúcom videu budete môcť posúdiť jeho spevácky talent.

D nes Keiran pripúšťa, že bez pomoci Natalie by už bol na druhom svete. Život chudobných je plný ťažkostí a preto väčšina z nich sa rozhodne utiecť do sveta alkoholu a drog. Nájdu sa ale aj takí ľudia, ktorí sa do tejto situácie nedostali vlastnou chybou, no aj napriek tomu sa snažia žiť slušným a pokojným životom.

zdroj:videoboom.cc

Chod hore