Zločinci uniesli jej dcéru a poslali ju bordelu. Toto robila matka počas nasledujúcich 15 rokov …

Susana Trimarco, obyvateľka Argentíny viedla pokojný život. Vydala sa, vychovala dcéru a hýčkala svoju vnučku.

3. apríla 2002 sa všetko zmenilo – jej dcéra Maria bola unesená z vlastného domu. Od tej doby sa ju matka snažila všade hľadať a po uplynutí 15 rokov sa stala vážnou prekážkou pre banditov, ktorí obchodujú so živým mäsom.

Dnes možno s istotou povedať, že unesená Maria bola nútená stať sa prostitútkou. Pred 15 rokmi sa obchodovaniu s ľuďmi nevenovala prílišná pozornosť a bezmocná žena nemala na výber…

Susana venovala hľadaniu 23-ročnej dcéry celý svoj čas. Prezliekla sa za „ľahkú“ ženu a vybrala sa bordelu, ktorého majiteľ sa ani nepokúšal zakryť pravú tvár jeho podnikania.

Pri stretnutí sa s mladými dievčatami sa nešťastná matka čo najviac snažila vyslobodiť ich zo sexuálneho otroctva. Možno je to neuveriteľné, ale podarilo sa jej to!

Niekoľkokrát sa jej natrafiť na stopy po dcére, no zakaždým sa táto cesta prerušila. Neskôr sa ukázalo, že Mariu poslali do inej provincie a potom do Španielska. Medzitým „krížová výprava“ ženy proti sexuálnemu otroctvu pritiahla pozornosť mnohých ľudí.

V roku 2007, vďaka jej pomoci vznikla nadácia Maria de los Angelos, ktorú pomenovala na pamiatku svojej nezvestnej dcéry. Nadácii sa podarilo k dnešnému dňu zachrániť viac ako 9500 dievčat. Susana bola súčasťou prípadu 15-ročného dievčaťa menom Andrea de Rosa, ktorú uniesli v Brazílii. Našťastie všetko dopadlo dobre a Andrea sa už vrátila naspäť domov od bezpečia.

V roku 2010 jej zomrel muž a tak so svojím bojom pokračuje s vnučkou Michaelou. Keď opisovala ich život, v jednoduchosti povedala, že vnučke odobrali matku a preto je pre ňu ako jej druhá dcéra. Nerozhodla sa ustúpiť dovtedy, kým nezistí, aký je osud jej vlastnej dcéry.

Žena neverí, že polícia, či iná organizácia jej pomôže, pretože miestni úradníci a strážcovia poriadku sú často úzko spätí s týmito zločincami. Počas rokoch komunikácie s nimi sa naučila, kedy klamú a kedy hovoria pravdu.

Už dvakrát sa ju pokúšali zabiť priamo na ulici a dvakrát mali zálusk na jej vnučku – raz keď bola ešte dieťa a potom pred pár rokmi.

Činnosť osamelej matky nielen, že spôsobila ohlasy vo svete, ale viedla aj k zatýkaniam. Vďaka nej 13 kriminálnikov zapletených do sexuálneho otroctva už bolo odsúdených. Niet divu, že Susan je medzi kriminálnymi kruhmi vo veľkej miere nenávidená.

Keď začínala s pátraním, každý si myslel, že tým nič nedosiahne. V súčasnosti ani tie najlepšie vzťahy s vládou neochránia zločincov pred spravodlivosťou a to práve vďaka Susan, ktorá ma povolený vstup k samotnému prezidentovi.

Veríme, že dlhodobé hľadanie bude ukončené s úspechom a konečne budú spolu pokope tri generácie žien!

 

Chod hore