So svojím manželom sa milovala 365 dní v roku. Na konci experimentu prišla k záveru, že…

Jedného dňa, som sa po narodení nášho tretieho dieťatka po vyjdení zo sprchy pozrela na seba do zrkadla. Prvá myšlienka, ktorá mi napadla bola: „Kto sem zavolal moju mamu?“ Po tomto okamihu som už jednoducho nevedela chodiť nahá.“

Novinárka a bloggerka Brittany Gibbons opísala to, ako sa začala hanbiť za svoje telo. Nulová sebadôvera jej spôsobila množstvo problémov v osobnom živote.

Po čase si uvedomila, že odmieta intímnejší kontakt so svojím manželom pod falošnou zámienkou. Deň po dni si musela vymýšľať množstvo ospravedlnení, čo spôsobilo, že jej manželstvo začalo škrípať.

Dokonca aj vtedy, keď sa o zblíženie pokúšal jej manžel Andy, pociťovala stav zovretosti. Iskra sa proste niekam vytratila. Pri rozmýšľaní o tom, čo sa vlastne deje, prišla na to, že sa vo svojom tele cíti zle a hanbí sa.

Nebola zvyknutá na to, že sa problémom vyhýba a dobre vedela, že to len tak samo od seba neprejde. Kamarátka jej však vnukla nezvyčajný nápad, ktorý sama vyskúšala so svojím manželom. Rozhodli sa, že sa každý deň budú milovať, okrem prípadnej choroby či cestovania.

Keď to Brittany navrhla svojmu manželovi, on okamžite súhlasil. Pár si však rýchlo uvedomil, že to nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Spočiatku sa dokonca ukázalo, že sex každý večer začali vnímať ako povinnosť.

Až po čase dospeli k skutočnému významu celého experimentu. Dnes, keď už ubehol rok od ich „pravidelnej lásky“, si žena myslí, že si obaja lepšie rozumejú. Experiment tohto druhu im umožnil užívať si jeden druhého a nemať žiadne pocity menejcennosti či hanby.

V skutočnosti je to všetko o blízkosti,“ hovorí Brittany. Hneď dodáva, že v tom vidí nielen tú intímnu stránku, ale aj to, že sa jeden o druhého viac zaujímajú a záleží im na sebe. Predošlá hanblivosť bola minulosťou. „Prestala som sa ostýchať, cítim sa lepšie nielen ako manželka, ale aj ako matka a žena,“ pripúšťa Brittany.

Samozrejme, takáto skúsenosť nedokáže ochrániť vzťah a odstrániť z neho každodenné komplikácie či časté hádky. Mne však dodala sebavedomie a zbavila ma predošlých komplexov zo samej seba a to je veľmi dôležité!“

Brittany nie je jediným príkladom ženy, ktorá bola zahanbená tým, ako vyzerá. Existuje ale mnoho prípadov, kedy sa dokáže, že celý problém je v skutočnosti len vykonštruovanou myšlienkou v našej hlave. Mať sebadôveru neznamená zapadať do kategórie žien s mierami 90-60-90. Najdôležitejšie je, aby sa každá jedna naučila cítiť sa vo svojom tele príjemne, no v prípade, že sa to nedá, možno je načase niečo zmeniť…

 

zdroj:videoboom

Chod hore