Lekári žene povedali, že čaká dvojičky. Druhý ultrazvuk však ukázal niečo iné

23-ročnú obyvateľku Českej republiky čakal už druhý pôrod a ich prvorodený synček sa už nevedel dočkať ďalšej sestričky či bračeka. Čoskoro sa však ukázalo, že mladá mamička porodí dvojičky…

Obaja partneri boli prekvapení, no na príchod dvojičiek sa tešili. To však ešte netušili, ako sa celé tehotenstvo skončí. Brucho ženy sa zväčšovalo nielen dňami, ale aj hodinami. Po prvom vyšetrení jej lekári oznámili, že čaká dvojčatá.

Neskôr sa z dvojčiat stali štvorčatá a až na konci tehotenstva sa ukázalo, že Alexandra si pod svojím srdom nosí 5 malých drobčekov.

Skúsenosti s pôrodom detí boli minimálne a z tohto dôvodu bolo úspešné dokončenie tehotenstva prioritou pre všetkých zúčastnených lekárov. Našťastie celé tehotenstvo prebiehalo bez problémov a mamička bola schopná vynosiť deti až do úplného konca termínu.

Pôrod prebiehal cisárskym rezom a hoci bola druhorodička vyšťavená, šťastie a radosť z narodenia detí boli silnejšie. Porodila 5 zdravých detičiek – štyroch synov a jednu dcérku, ktoré následne premiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti spolu s matkou.

Mená im vymýšľala celá rodina. Nakoniec sa zhodli na nasledovných: Michael, Martin, Daniel, Alex a Terezka. Lekári dodnes tvrdia, že šanca na takéto oplodnenie je jedna až k niekoľkým miliónom. Dokonca aj pri umelom oplodnení je narodenie 5 detí pomerne dosť zriedkavé. O to viac boli prekvapení, keď vedeli, že všetky detičky boli počaté prirodzeným spôsobom.

Je jasné, že zabezpečenie toľko početnej rodiny si vyžaduje nemalé úsilie, no s pomocou dobrých ľudí, ktorí im pomáhajú ako finančne, tak aj materiálne, ide všetko ľahšie.

Mamička je pripravená popasovať sa s výchovou toľkých detí, no jediné, z čoho má obavy, je nedostatok mlieka. Deti plánuje dojčiť tak ako  svojho prvorodeného syna, bohužiaľ nie je isté, či bude mať dostatok mlieka pre všetky ratolesti. Tak či onak, rodinke prajeme veľa zdravia a množstvo radostných chvíľ prežitých v spoločnom kruhu.

 

zdroj:chillin.sk

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Lekári žene povedali, že čaká dvojičky. Druhý ultrazvuk však ukázal niečo iné”