Dvaja mladí muži sa snažili uniesť dievča. To ale ešte nevedeli, čo ich čaká…

Čo by ste urobili, keby ste videli, ako sa dvaja podozriví chlapci pokúšajú uniesť malé dievča, lákali ho na kúpu zmrzliny alebo iných sladkostí? Zvlášť vtedy, ak je matka dieťaťa niekde ďaleko a nedokáže mu pomôcť.

Mladí muži z internetového kanálu StavPranks uskutočnili sociálny experiment, ktorý ukazuje reakcie ľudí počas rôznych nepríjemných situácii. V predvečer 1.júna sa rozhodli zverejniť video, v ktorom simulovali únos dieťaťa.

Chceli svetu ukázať, aké nebezpečenstvo vzniká po tom, čo sa deti prechádzajú po uliciach bez dozoru svojich rodičov. Vo väčšine prípadov sa okoloidúci postavili za dievča, aby ju pred mladými mužmi ochránili. Raz sa dokonca stalo, že im niekto uštedril jednu „výchovnú“…

Poznáme ju! Teraz kúpime zmrzlinu a odvedieme ju k jej mame“, povedali pochybní chlapci. Po niekoľkých otázkach však okoloidúci začali tušiť, že niečo nie je v poriadku.

Najšokujúcejší bol prípad, kedy sa muž bez váhania rozhodol napadnúť jedného z únoscov. Bol si istý, že neexistoval iný spôsob, akým by mohol dievča zachrániť a tak musel podniknúť krajné riešenie.

Niekedy by možno bolo lepšie, keby si kameru o niečo lepšie zakamuflovali. Je totiž vidieť, ako sa ľudia v pozadí pozerajú priamo do objektívu kamery a vďaka tomu okamžite odhalia, že ide o podvod.

Organizátori tohto experimentu boli prekvapený jeho výsledkom, keďže v niektorých okamihoch boli okoloidúci pripravení napadnúť aj samotných „únoscov“.

Reakcie ľudí môžete vyhodnotiť aj vy v nasledujúcom videu:

Kto vie ako by experiment dopadol u nás na Slovensku. Môže nás ale tešiť pocit z toho, že na tomto svete ešte stále existujú ľudia, ktorým osud tých druhých nie je ľahostajný.

Čo by ste v takejto situácii robili vy? Zdieľajte s nami vaše názory aj v komentároch na Facebooku.

 

Chod hore