„Vedel som, že zomieram.“ Mužovi s hmotnosťou 226 kilogramov sa podarilo schudnúť. Takto vyzerá dnes!

V decembri 2013 sa Zack Moore z Floridy zastavil s autom v prevádzke s rýchlym občerstvením. Nasledujúcich 8 dní strávil na nemocničnom lôžku. Niekto iný by sa pokúsil čo najskôr zabudnúť no to, že musel stráviť v nemocnici 8 dní, kvôli otrave jedlom. Pre Zacka to však znamenal začiatok nového života.

Po rozhovore s kardiológom a skupinou ďalších lekárov sa muž s hmotnosťou 226 kg pevne rozhodol, že chce schudnúť. Pred sebou mal množstvo prekážok…

Na fotografii, ktorú mu manželka urobila v nemocnici, sa Zack horlivo modlí za svoj vlastný život. Dnes si spomína, že v tom momente jasne pochopil, že stačí už len málo, a jeho rodina príde o živiteľa.

Obéznemu človeku mohol pomôcť len koronárny bypass. Bohužiaľ, na operáciu nemohol ísť okamžite, pretože musel schudnúť vlastnými silami.

Otrava z jedla zmenila mužov osud. Po tom, čo ho prepustili z nemocnice, schudol 20 kilogramov. Následne bola na rade zmena stravy.

Zack prestal fajčiť, piť sladené nápoje a jesť sladkosti. Manželka mu tiež radikálne znížila množstvá jeho porcií, červené mäso nahradilo biele a ovocie so zeleninou konzumoval namiesto rýchleho občerstvenia.

Muž začal dokonca aj cvičiť. Lekári mu nariadili, aby každý deň urobil 10 000 krokov, pretože nič iného nebol schopný robiť. Vďaka tomu sa mu podarilo schudnúť ďalších 50 kg.

Operácia mala podľa plánu trvať dve hodiny, no kvôli nepredvídateľným komplikáciám sa predĺžila na 7 hodín. Aj napriek všetkému mala operácia šťastný koniec. Tukové centrá sa stali minulosťou, no problémy tým ani zďaleka neskončili…

Zack, ktorému sa už podarilo schudnúť 140 kg, musel riešiť to, ako sa zbaviť prebytočnej kože. Lekári, ktorí pracovali na jeho nezvyčajnom prípade tvrdia, že sa jednalo o najťažšiu operáciu v celej ich kariére. Chirurgovia pracovali na jeho tele viac ako 9 hodín pričom urobili viac ako 3000 stehov.

Ani po tomto kroku ešte nebol na úplnom konci. Zistilo sa, že potrebuje operáciu oboch nôh. Na jednej nohe si jeho kolenný kĺb vyžadoval okamžitú výmenu a na palci ľavej nohy sa objavilo niekoľko trhlín a zlomenín, ktoré sa zle zrástli.

Keď sa dozvedel, že okrem iného sa u neho vyskytol aj pruh, myslel si, že zlé správy nemajú konca! Zack našťastie vedel prekonať aj toto na prvý pohľad nekonečné zúfalstvo. Nezlomila ho dokonca ani skutočnosť, že namiesto sľúbenej 15-minútovej operácii, sa na operačnej sále zdržal 2 a pol hodiny. Bývalý „tlsťoško“ začal cítiť, že jeho trápenie je už takmer na konci.

Nový Zack bol presvedčený, že bez pomoci jeho manželky a syna by nikdy neprišiel do víťazného konca. Verná manželka ho podporovala počas celého tohto obdobia – od decembra 2013 až do mája 2017.

Zack dokonca nazval svojho syna hrdinom. Faktom je, že jeho synoví diagnostikovali autizmus a preto sa muž chcel stať tým najlepším otcom pre svojho syna. S bývalou váhou by bol tento sen úplne nedosiahnuteľný.

V súčastnosti je šťastný, pretože sa mu podarilo uskutočniť to, o čom môžu snívať stovky ľudí. Zack zdieľal svoj príbeh aj so svetom a dúfa, že týmto spôsobom dokáže inšpirovať aj ostatných k podobným zmenám. Muž je presvedčený: „Koniec koncov, všetko je v našich rukách!“

Súhlasíte s jeho postojom k celej prebiehajúcej premene? Ak sa vám tento článok páčil, zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “„Vedel som, že zomieram.“ Mužovi s hmotnosťou 226 kilogramov sa podarilo schudnúť. Takto vyzerá dnes!”