Medvedík čistotný odhryzol nos 3-mesačnému dievčatku. Toto povedal chirurg, keď ju uvidel…

Malá Charlotte Ponsová sa narodila ako úplne zdravé dieťa. Bohužiaľ vo veku 3 mesiacov sa stala tragédia, ktorá vyústila do súdu a následným odobraním rodičovských práv.

Chovali si doma medvedíka čistotného, ktorý spôsobil dievčatku problémy pravdepodobne do konca života. Hovorilo sa o tom, že dieťa malo na tvári zvyšky mlieka z fľaše a práve tento zápach k nej prilákal medvedíka – nešťastne jej odhryzol nos a časť ucha.

Keď sociálni pracovníci zistili, čo sa stalo, vzali ju od nezodpovedných rodičov preč. Jej novými opatrovníkmi sa stali prastrýko Tim a prateta Sharon. Možno práve vďaka nim sa stalo to, že z dievčatka vyrástlo relatívne normálne dieťa.

Tim a Sharon sa snažili napraviť chybu rodičov dievčatka. Avšak väčšina lekárov, ktorých manželia kontaktovali reagovali odmietnutím. Zuby a pazúry spôsobili dievčatku na tvári príliš veľké škody a preto si lekári netrúfli riskovať.

Nakoniec sa im však podarilo nájsť chirurga, ktorý bol dostatočne zručný na to, aby im pomohol s týmto ťažkým prípadom. Počas posledných piatich rokov sa Charlotte podrobila ôsmim vážnym operáciám pod jeho vedením. Ona a jej príbuzní sú s výsledkom nadmieru spokojní!

Počas poslednej operácie lekár odobral tkanivo z brucha pacientky a väčšiu časť preniesol na ucho. Zostalo ešte niekoľko tkanív, ktoré vyplnili pravé líce a hornú peru dievčaťa. Okrem toho, chirurg mierne podvihol jednu z jej nozdier a napravil jazvu na perách.

Práca dotyčného lekára Tim a Sharon prirovnali k práci sochára. Aj samotné dievčatko dúfa, že teraz sa konečne zotaví a príde aj na to, že začne nosiť náušnice!

Čo sa týka budúcnosti, Charlotte verí, že sa stane biomedickou inžinierkou, ktorá zabezpečí kvalitné protézy pre zranených ľudí. Po piatich rokoch od nehody sa stala menej hanblivejšou a otvorenejšou voči ostatným ľuďom. Samozrejme, má problémy pri komunikácii s rovesníkmi, no našťastie sú v škole priatelia, ktorí sú jej vždy pripravení pomôcť. Tim a Sharon si nevedia vynachváliť výsledok lekára, pretože dal Charlotte nielen novú tvár, ale aj novú šancu na život.

 

Chod hore