Tip na knihu: Vilo Habo a jeho obľúbené recepty

„Variť treba s láskou a jedlo treba chutnať a dochucovať. Ja osobne mám rád, keď to v kuchyni všetko lieta. Potrebujem byť vo vare a dať zo seba úplne všetko von. Varte tak, aby ste mali okolo seba poriadok. A hlavne, nech v kuchyni nie je ticho. Vždy nech aspoň cibuľa na oleji škvrčí!“

 

Tvrdí televízny kuchár Vilo Habo, ktorý je teraz IN. Z varenia totiž dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. Nazrite do jeho kuchyne a pripravte si jeho recepty – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

 

Jahňací chrbát na smotane, Habova slepačia polievka, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, Kuracie prsia v jogurtovom obale, či Fánky podľa svokry.

To je len pár receptov z celkového počtu 70, ktoré nájdete v jeho novej knihe.
Kuracie prsia v jogurtovom obale

Potrebujeme:
 • 500 g kuracích pŕs

  • 100 g tvrdého strúhaného syra
  • 150 g strúhanky
  • 2 biele jogurty
  • 2 PL posekanej petržlenovej vňate
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

POSTUP: V jednej miske zmiešame strúhaný syr, petržlenovú vňať a strúhanku. Do druhej misky dáme jogurty. Kuracie prsia osušíme a pokrájame na podlhovasté kúsky. Tie následne osolíme a okoreníme. Potom ich namočíme do jogurtu a vzápätí obalíme v syrovo-strúhankovej zmesi.
Takto pripravené kuracie prsia poukladáme na vymastený plech, pokropíme olejom a pečieme

asi 25 minút v trúbe vyhriatej na 180 °C.

 

Odporúčaná príloha: opekané zemiaky

 

70 receptov nájdete v knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

Vilo Kuracie prsia

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
„Variť treba s láskou a jedlo treba chutnať a dochucovať. Ja osobne mám rád, keď to..." />