Je veľmi dôležité čistiť si zuby dentálnou niťou?

Dentálna niť sa používa na miestach, kde sa nedá použiť medzizubná kefka. Predovšetkým v úzkych medzizubných priestoroch a na čistenie bočných plôch atypicky postavených zubov.

 

Niektorí ľudia tvrdia, že poškodzujú zubnú sklovinu, iní , že je to jediný spôsob, ako správne čistiť zuby. Ktoré tvrdenie je dôveryhodné?„Umývanie zubov zubnou kefkou je skvelé, no nestačí to. Je potrebné, aby každý používal dentálnu niť na odstránenie baktérií medzi zubami,“ upozorňuje lekár.Čistenie zubov dentálnou niťou zabránite vzniku zubného kazu, zápalu ďasien a hromadenia zubného kameňa.

Pomocou dentálnej nite robíte dobrú prevenciu proti strate zubov. Zubná niť odstraňuje zvyšky potravín, zubný povlak – vrstvu slín a baktérií, ktoré sa normálne nachádzajú na všetkých zuboch. V skutočnosti, ak je zubný povlak dlho na nejakom povrchu zuba, tak spôsobuje ochorenie jeho vrstiev a má aj za následok stratu zuba. Pomocou dentálnej nite, je to jediný spôsob, ako odstrániť zubný povlak medzi zubami. V úzkych medzizubných priestoroch a na čistenie bočných plôch atypicky postavených zubov je ideálna.

zdroj:naturalhealingmagazine.com

Chod hore