Sú sily, ktorým neuniknete!

„Čistý Stephen King,“ napísala Danielle Trussoni z New York Times o novinke Revival. V knihe nájdete odkazy nielen na Bibliu a Frankensteina, ale tiež na Thomasa Edisona, Dana Browna, Akty X, či na zakázané knihy, ktoré pálila katolícka cirkev. „Pri čítaní knihy sa vnárate čoraz hlbšie a hlbšie do príbehu, takže postupne takmer veríte, že všetky Jamesove hrôzostrašné zážitky sa mu naozaj udiali,“ dodáva The New York Times.

 

 

James mal šesť rokov, keď k nim do farnosti prišiel mladý sympatický reverend Charles Jacobs. Priviedol si krásnu manželku, malého synčeka a deti vo farnosti zabával milými elektrickými vynálezmi. Získal si všetkých obyvateľov novoanglického mestečka a pre Jamesa bol mentorom. Až sa jedného dňa všetko zmenilo…

 

Tragédia pripravila reverenda o milovanú rodinu a jeho zármutok sa zmenil na vzburu proti Bohu. Po kázni, v ktorej verejne odvrhol svoju vieru, musel z fary odísť.

 

Odvtedy prešlo veľa rokov.

James je teraz už  dospelý, živí ho rocková hudba a zabíja ho závislosť od heroínu. Je na dne, keď sa opäť stretne s Charlesom Jacobsom – a objaví tajomný, nebezpečný svet, o akom dosiaľ netušil. Reverend je totiž posadnutý predstavou všemocnej božskej elektriny, jeho vynálezy však vedia rovnako pomôcť, ako drasticky uškodiť. Muž, ktorý kedysi slúžil dobru, dnes kladie na oltár svojej novej modly celý život – aj životy iných ľudí. James Morton sa nechtiac stáva jeho spoločníkom.

 

Revival  je novinka jedného z najúspešnejších amerických spisovateľov súčasnosti. Stephen King nás už celé desaťročia fascinuje svojou nekonečnou zásobou fantázie, ale aj zdravou dávkou realizmu, vďaka ktorej ochotne uveríme všetkému, čo sa deje s jeho postavami. Či je to hrozné, krásne, absurdné alebo dojímavé.

Stephen King napísal vyše päťdesiat kníh. Časopis New York Times zaradil jeho román 22. 11. 1963 medzi desiatku najlepších kníh roka 2011 a dostal aj ďalšie ocenenia.
Pán Mercedes získal prestížnu Cenu Edgara Allana Poea za najlepší krimiromán za rok 2015. Jeho voľným pokračovaním je román Stratení nájdení, ktorý vyšiel vlani.

 

Chod hore