Vieme, ako prestať absorbovať negatívnu energiu druhých ľudí a byť opäť šťastný

Sympatia – cítiť v druhých ľuďoch pozitívne stránky a schopnosti. Sympatia má len krôčik od empatie. Empatia je schopnosť pocítiť emócie druhého človeka na sebe a podľa toho sa rozhodnúť ako sa s ním budeme baviť. Empatickí ľudia sú veľmi vzácne osobnosti. Možno uľahčujú bolesť od toho druhého človeka, ale veľa zlého môžu od neho chytiť a zaťažiť si svoj život.

Táto schopnosť potom nemôže fungovať na 100 percent, čo je na škodu. Ak ste sa niekedy ocitli v spoločnosti negatívneho človeka, pocítili ste jeho emócie ako na vás vplývajú? Možno ste sa stali po niekoľko minútach unavený a ospalý. Potrebujete sa naučiť, ako sa ochrániť pred ľuďmi, ktorí posielajú do ovzdušia túto toxickú energiu.

Ako prestať absorbovať negatívnu energiu?

Ak sa na vás niekto sťažuje, alebo vás pred ostatnými zhadzuje, prestaňte si to brať osobne a nefixujte sa na nich, aby ste sa im zapáčili. Toto vás viac položí do negatívneho myslenia a budete ešte viac situáciu zhoršovať. Uspokojte sa konečne so sebou a začnite sa mať radi. Ukážete si, že sa milujete a ostatné názory si budete držať ďaleko od seba.

Ak máte v okolí človeka, ktorý si na vás často dovoľuje so šialenými nárokmi, tak spozornite. Možno to zájde do extrémov. Človek vás pozve raz na večeru a potom sa ho už nezbavíte, bude u vás tráviť čas každý deň. Pošpiní vám podlahu a nebude sa obťažovať očistiť si topánky. Byť veľkorysý je fantastická vec, pre ľudí ktorí to vedia dostatočne oceniť a nezradia vás. Je tam však tenká čiara medzi veľkorysosťou a zneužívaním. Nič sa nestane keď poviete človeku nie, tak často ako budete potrebovať.

zdroj: healthy-holistic-living.com

Prestaňte kŕmiť príšeru

Energickí upíri. Tieto osobnosti parazitujú na tom, aby vás zaujali a vysali z vás posladnú šťavu šťastia a energie. Citovo investujete do práce alebo ľudí. Budete sa cítiť fantasticky ale nakoniec sami zistíte, že ste vyčerpaný a veľa problémov ostane nevyriešených. Vaša povinnosť nie je fixovať sa na problémy ostatných ľudí a hlavne keď sa tí ľudia nevedia postaviť a riešiť svoje problémy sami.

Niekedy potrebujete oddych od všetkých a od všetkého. Takže si nato pripravte víkend alebo poobedie alebo aspoň hodinu na seba a svoje činnosti. Vypadnite do prírody. Všimnite si, že jednoduchosť prírodného prostredia, dostatok uvedomenia si, že máme rastliny, zvieratá a zem. Chodte preč od moderného sveta. Dýchajte zhlboka a mediujte. Zamierajte sa na svoje telo a dýchajte čerstvý kyslík. Budete sa cítiť sviežejší a menej náchylný na absorbovanie negatívnej energie. Vy sami viete ako sa najlepšie citíte. Ste 100 percentne zodpovedný zato , aké myšlienky vo vašom vedomí udržiavate. Akonáhle sa rozhodnete byť zodpovedný za svoje pocity, môžete sa oslobodiť od vplyvu ostatných.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vieme, ako prestať absorbovať negatívnu energiu druhých ľudí a byť opäť šťastný”