Čokoládová torta na raňajky? Nová štúdia dokázala, že je to dobré pre tvoj mozog a štíhlu líniu

Ak sa chcete potešiť čokoládou hneď na raňajky, tak to môžete si dopriať. Čokoláda je skvelá pre tvoj mozog a štíhlosť vášho pásu. Podľa dlhodobej štúdie univerzity v New Yorku, jedenie čokolády na pravidelnej báze, skutočne zlepšuje vaše mozgovej funkcie. Vo výskume bolo zahrnutých 968 ľudí od 23 do 98 rokov a boli namerané účinky ich spotreby čokolády, bez toho aby sa zmenili ich stravovacie návyky.

Jedenie čokolády má mnoho výhod, vrátane zlepšovanie pamäti a abstraktného uvažovania. Jedenie čokolády, súvisí s kognitívnymi výkonnosťami, ktoré sú výsledkom neuropsychologických testov. Výskumníci hovoria, že častejšia konzumácia čokolády, súvisí s lepším výkonom v práci.

Tel Aviv Univerzita v Izreaeli, doporučuje jesť čokoládu v dopoludňajších hodinách. Znižuje túžbu jesť po celý deň a zabraňuje jedenie v noci. Jesť vysokokalorické raňajky nám pomáhajú schudnúť.

Chocolate-Cake-For-Breakfast-A-New-Study-Reveals-Its-Good-For-Your-Brain-And-Waistline-1

Keď sa zobudíte, váš mozog potrebuje energiu. Podľa knihy „The Big Breakfast Diet“ je to čas, kedy vaše telo premieňa potravu na energiu. Po jedle sa vaše telo dostane do vysokej pohotovosti režimu, čo šetrí energiu z potravín rezervy tuku.
Jakubowicz odporúča jesť raňajky s dezertom. Jedzte 600 kalórií v raňajkách s dezertom a pomôže vám stratiť väčšiu váhu, než jesť 300 kalórií raňajok, ktoré vás vedú k jedeniu viac jedál počas celého dňa. Čokoláda má mnoho výhod vďaka svojím nutričným vlastnostiam, ktoré sa volajú flavonoidy. Strava bohatá na flavonoidy znižuje riziko rôznych ochorení. Tieto žviny sa nachádzajú v kakau, jablku, cibuli, brusnici, čaju a červeného vína.

zdroj: www.womendailymagazine.com

Chod hore