Nemala som tušenie, že zdriemnutie počas dňa má toľko výhod, ktoré mi zlepšia moje zdravie a produktivitu

Mačky vedia relaxovať, deti tak isto. Tak prečo to my nevieme? Celý deň pracovať na pokraji vyčerpania je niekedy nutnosť. Existujú aj také prípady keď potrebujete cez poobede vypnúť a toto je najlepšie čo môžeme urobiť v našom záujme. Pravidelné driemanie je vlastne tá jedna z najlepších vecí, ktorú môžeme urobiť pre naše telo a myseľ. Najlepšia vec, ktorú sme mali v škôlke a teraz je pre nás dospelých nedostupná!

Veď už len ten pocit, že ste ospalý v strede dňa a natiahnete sa na gauči iba na niekoľko minút a to znie fantasticky. Rovnako sa môžete tešiť dobrej nálady a je to skvelé pre vážne fyzické a psychické výhody. Prečítajte si ako podriemkavanie môžete využiť pre svoje telo, myseľ náladu a môžete iba získať!

1. Zdriemnutie zlepšuje kongnitívne myslenie!


<u>Benefits Of Napping</u><br>Benefit #1: Sharpens Cognitive Functions

we-are-dating-on-the-tops-of-the-mountains-cover

2. Prospieva vášmu srdcu.

Benefit #2: Improves Heart Health

we-are-dating-on-the-tops-of-the-mountains-cover

3. Znižuje stres a úzkosť.

Benefit #3: Reduces Stress And Anxiety

we-are-dating-on-the-tops-of-the-mountains-cover

4. Boj s chuťou

Benefit #4: Fights Food Cravings

we-are-dating-on-the-tops-of-the-mountains-cover

Benefit #5: Improves Physical Performance

Driemanie sa javí ako protiklad cvičenia, ale v skutočnosti štúdia dokázala, že športovci ktorí idú podať ťažký výkon, si zdriemnu aby sa im zlepšili reakčné schopnosti.
Tipy na lepšie driemanie.
Tip 1 : Merajte si to.
<u>Tips For A Better Nap</u><br>Tip #1: Set A Timer
Podľa toho koľko driemania potrebujete, môžete mať 45 minút alebo 30 minút. Experimenujte a sami zistite, koľko vaše telo potrebuje.

Tip 2 : Pospite si poobede.

Tip #2: Nap In The Afternoon

Poobede sa zdá byť najlepším časom pre spánok.Je to ten správny čas, keď je stred dňa alebo ste niečo zjedli. Spánok neskoro poobede vám môže narušiť spánok v noci.Tip 3: Vyberte si optimálne podmienky.

Tip #3: Choose Optimal Conditions

Najlepší čas na spánok je v pokojnom priestore. Nemusí byť príliš temné lebo potom by ste upadli do tvrdého spánku. Je ľahšie spať v miestnosti, ktorá je chladnejšia, zakryjete sa dekou.Tip 4: Zoberte si ku driemaniu pomôcky.

Tip #4: Have Nap Accessories

we-are-dating-on-the-tops-of-the-mountains-cover
Tip #5: Get Plenty of Sleep

Spánok nie je luxus. Je veľmi potrebný pre vaše zdravie, tak isto ako jedlo a pitie, ale niektorí ľudia si ho nemôžu dovoliť. Podľa štatistík 48 percent američanov cítia nedostatok spánku – ale 34 percent ľudí si dostatočne zdriemne. Ak sa teda cítite unavený alebo  strese, dajte si rýchly odpočinok – aspoň 10 minút. Budete sa cítiť oveľa lepšie. Budete energický a zrelaxovaný – možno trochu viac šťastnejší.

zdroj: www.littlethings.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Nemala som tušenie, že zdriemnutie počas dňa má toľko výhod, ktoré mi zlepšia moje zdravie a produktivitu”