Vedci odhalili, že v čínskych cestovinách sú prísady, ktoré spôsobujú ochorenia, mŕtvicu alebo problém s metabolizmom

Bude vám chutiť čínska polievka aj po tom článku? Ľudia, ktorí sú neskutoční milovníci jedla, ktoré obsahuje tieto cestoviny, hazardujú s vlastným zdravím. V skutočnosti takéto cestoviny, obnášajú riziko, kedy si škodíte a hrozia vám problémy s metabolizmom a so srdcom.

scientists-reveal-ramen-noodles-cause-heart-disease-stroke-metabolic-syndrome

Lacné a chemicky spracované cestoviny obsahujú TBHQ (Tertiary-butyl hydroquinone)

Jedná sa o vedľajší produkt, používaný v ropnom a potravinárskom priemysle. Táto chemická látka nie je prospešná ani straviteľná a vaše telo by ho nemalo príjmať. Výskum dospel k záveru, že po dlhšiom čase v konzumacií TBHQ by sa mali objaviť problémy s metabolizmom. Preto najlepšie čo môžete urobiť je cvičiť, zdravo sa stravovať, aby ste vrátili škody.

Ľudia, ktorí majú problém s metabolizmom majú zvýšené riziko vzniku diabetesu, mŕtvice alebo srdcových chorôb, vyššiu hladinu glukózy v krvi a vysoký krvný tlak.

Hyun Shin ( doktorant z Hardvardskej školy v Bostone) hovorí o tom, že aj keď sú cestoviny chutné, obsahujú glykenické zaťaženie majú nezdravý obsah nasýtených tukov a vysoké množstvo sódika, čo je pre naše zdravie škodlivé. Tento výskum bol vykonaný u 11 000 ľudí, medzi vekom 19 až 64 rokov. Každého sa opýtal, koľkokrát týždenne si tie pochúťky dopriali.

Južná Kórea je číslo jedna, v konzumácií instantných polievok vo väčšine spotreby na jedného obyvateľa. Spojené štáty sú číslom 6 na tom zozname. Podľa svetovej asociacií je USA hneď po Japonsku, Vietname, Indií a Číne.

Tu sú niektoré výrobky, ktoré obsahujú TBHQ:

Mcdonalds kuracie nugetky a hranolky
Chrumky CHEEZ-IT vyrobené spoločnosťou Kellogg
Popcorn z mikrovlnej rúry
Žuvačky Wringley
Malé orechové tyčinky, niektoré vyrobky od M&M
Fazuľky od spoločnosti Taco Bell
KFC fazuľky a smažené kurča
Sušienky od spoločnosti Keebler
Nestle Crunch
Niektoré farby na vlasy, očné tiene a rúž na pery
Rôzne chleby, obilniny
Crisco Olej
Mnoho kozmeticých výrobkov a výrobkov pre malé deti

Ten zoznam je krátky, lebo existuje príliš mnoho TBHQ produktov. Najväčším problémom je, že spoločnosti sa nechovajú zodpovedne pokiaľ ide o bezpečnosť spracovaných potravín. Väčšina ľudí vie, že chemicky spracované potraviny sú škodlivé pre naše zdravie.

Gastrointestinálny špecialista urobil video, kde ukazuje správanie žalúdka, ktoré príde do kontaktu s instantými cestovinami. Ak vás napadne siahnuť po nich, pozrite si nasledujúce video.

https://www.youtube.com/watch?v=IQlNv2Au-Lg

zdroj: healthyfoodhouse.com

Chod hore