Odhaľte tajomstvá, ktoré stoja za 5 najobľúbenejšími kúzelníckymi trikmi. Takto vás kúzelníci manipulujú

Kúzelník vždy deti urobí šťastné a fascinované. Niekedy majú aj dospelí problém pochopiť , ako sú predvádzané triky možné.

Pre tých, ktorí chcú vedieť pravdu, odhalíme tajomstvá, ktoré stoja za jednotlivými trikmi. A odteraz budete kúzelníkmi aj vy!

Vytiahnutie králika z klobúka

 

Na tento trik potrebujete zajaca, stolík a na ňom obrus, kus látky a klobúk. Vezmite si štvorcový čierny kus látky a voľne uviažte jej rohy. Do takto vytvoreného „vreca“ vložte králika. Toto „vrece“ zaveste na háčik, ktorý bude upevnený pod stolom a pod obrusom na strane, ktorú budete mať počas predvádzania triku bližšie. Obrus by mal byť na stole položený tak, aby publikum „vrece“ nevidelo.

Na začiatku svojej show  ukážte publiku, že v klobúku sa nič nenachádza. Následne klobúk položte na stôl dnom nahor. A teraz prichádza najdôležitejšia časť. Ľahkým a nenápadným pohybom klobúk mierne nadvihnite a  dostaňte doň „vrece“ s králikom. Potom urobte zopár pohybov akoby ste kúzlili, vezmite klobúk zo stola a odhaľte ho aj s králikom publiku.

Vytvorenie dymu z prstov

 

Vezmite si krabičku zápaliek a odstrihnite jednu z jej bočných strán. Z tejto odstrihnutej strany oddeľte časť, ktorá spôsobuje trením zápalky horenie. Zložte oddelený prúžok na polovicu a zapáľte ho.

Popol, ktorý z neho vznikne budete potrebovať na predvedenie triku. Ide o biely fosfor, ktorý si votrite do palca a ukazováka. Potom už len stačí trieť tieto dva prsty. Začne sa z nich dymiť. Po predvedení triku si ruky nezabudnite umyť!

Ohnutie lyžičky

 

Aby bol tento trik úspešný, ukryte si do ruky malú striebornú mincu. Keď ste pripravení lyžicu ohnúť, mincu držte palcom a ukazovákom tak, že bude vidno iba jej okraj.

Umiestnite ju do úrovne vrchola lyžice, aby minca vyzerala akoby ste držali lyžicu. Oválnu časť lyžice zatlačte do stola a predstierajte aké náročné je ju ohnúť. Počas toho uvoľnite rúčku lyžice a nechajte ju sa trošku zošmyknúť. Okraj mince bude stále viditeľný a lyžica bude pôsobiť akoby sa ohýbala.

Nechať osobu levitovať

V úvode tohto triku asistentka kúzelníka (zvyčajne žena s dlhými vlasmi) leží na stole. Počas toho sa uistí, že jej šaty voľne padajú vpravo na podlahu, aby zakryli to, čo sa deje za stolom. Kúzelník následne nechá osobu levitovať. Aby trik vyšiel, publikum si musí myslieť, že žena je vo vzduchu vďaka kúzlu.
V skutočnosti je efekt dosiahnutý špeciálnym zdvíhacím mechanizmom. Na dodanie trošku vzrušenia, kúzelník prechádza okolo tela ženy obručou, ktorá musí byť dostatočne veľká, aby sa nedotkla zdvíhacieho mechanizmu a ani jej tela.  Po vystúpení musí kúzelník dávať pozor, aby stál tak, aby sa mechanizmu nedotkol.

Rozkúskovanie ľudského tela

Na tento trik potrebujete niekoľko 35 cm vysokých krabíc a 20 cm vysokú pohyblivú platformu. Keď asistentka vstúpi do spodnej krabice, stojí na neviditeľnom pružinovom poklope. Ten sa otvára do prázdneho priestoru priamo v pohyblivej platforme.

Keď kúzelník na ňu naskladá ďalšie krabice a uzatvorí na nich všetky otvory, dievča skĺzne dole cez neviditeľný poklop a sadne si do platformy s prekríženými nohami.  Každá z 3 vrchných krabíc je vybavená 2 otvormi – jedným skutočným a jedným falošným.  Keď  sú krabice na seba naskladané, skutočné otvory tvoria priestor na vstup do naskladaných krabíc.

Falošné otvory sú navrhnuté tak, aby zobrazovali torzo tela. Nie však asistentkinho, ale figuríny, ktorá je oblečená presne tak ako asistentka. Predstavenie pokračuje tak, že kúzelník postupne odoberá všetky tri vrchné krabice, mieša ich a skladá opäť jednu na druhú. Tak bude publikum dostatočne zmätené.  Len čo kúzelník krabice následne otvára, publikum vidí pomiešané časti tela kúzelníkovej asistentky.  Samozrejme, že  hovoríme o  časti figuríny, ktoré sú vo falošných otvoroch krabíc.

Prečítaj si tiež:  Fascinujúci dôvod, prečo sa OBRÚČKA nosí na prstenníku. O tomto doposiaľ nikto nevedel!

 

Zdroj: Chillin.sk/ brightside.me

Chod hore