Fenka pitbulla bola nájdená s 3-kilovou reťazou okolo krku. Pozrite sa ako sa z toho zázrakom dostala

Pitbully majú medzi ľuďmi často krát zlú povesť. Opak je však pravdou, pretože v skutočnosti to je milujúca a mierumilovná rasa. Je to jedno veľké kĺbko šťastia a energie, ktorú si nechcú nechať len pre seba.

Kvôli svojej zlej povesti sa čoraz viac stretávame s tým, že sú týrané. Normálny človek s rozumom a srdcom na správnom mieste nemôže pochopiť, ako može niekto ublížiť živému tvoru, či už ide o človeka, alebo zviera. Aj napriek zlým ľudom, existujú na tejto planéte aj tí, ktorí zvieratá zachraňujú. Tento svet ich určite potrebuje čo najviac.

Roxanne je prekrásna fenka pitbulla, hoci niekto tú krásu nevidel. Bola opustená a žila v strašných podmienkách. Bola videná ako sa poneviera ulicami s 3-kilovou reťazou na krku. Nie je jasné, akým spôsobom sa tam reťaz dostala, no fenke časom spôsobila ťažký opuch krku. Jej záchrancovia vedeli, že je potrebné konať rýchlo.

Reťaz tam bola tak dlho, že už bola čiastočne vrastená do krku. Na jej odstránenie museli použiť pákové kliešte. Veterinári ešte nikdy predtým nevideli niečo tak strašné, čím si Roxanne musela prejsť.

Reťaz bola zarezaná až do 95% jej krku, čo znamenalo, že musela urgentne podstúpiť  operáciu. Nielen, že táto bojovníčka operáciu prežila, ale aj jej dobrá nálada sa dostala na povrch hneď po tom, čo reťaz dostala kopačky.

O pár týždňov neskôr vyzerá Roxanne ako úplne iný pes! Opuchnutý krk je preč, jazva sa lieči a konečne môže byť aj ona šťastnou fenkou.

Len sa pozrite na jej úsmev! Hovorí za všetko!

zdroj: littlethings.com

Chod hore