Mama a dcéra si dali urobiť rovnaké tetovanie po vyhratom boji s rakovinou

 

Keď Veronica Quintanilla vo veku 47 rokov už druhý krát bojovala s rakovinou prsníka, jej dcéra Victoria jej prejavila podporu vyholením si hlavy a sprevádzaním ju na všetkých liečebných procedúrach.

A to nebol koniec. Victoria zašla oveľa ďalej. Na hlavu si dala vytetovať rovnakú ružovú mašličku ako jej mama, na oslavu skončenia krutých dní.Veronice bola prvýkrát diagnostikovaná rakovina v roku 2004, ako slobodnej matke, ktorá sa musela postarať o 3 deti. V júni 2015, bola pozitívna pri teste na mutáciu génu BRCA1, a naviac lekári zistili, že ide o dedičnú mutáciu, a teda ohrozené sú aj jej deti.

Ako mama 3 detí sa Veronica nevzdala a prevzala kontrolu nad svojou diagnózou. Victoria bola na ňu ako jej matku veľmi pyšná.

Veronica tvrdí, že bolo skvelé mať Victoriu po boku, nikdy neprejavila ani náznak slabosti, otrávenosti alebo nekomfortu.

Victoria prišla s nápadom rovnakého tetovania. Po poslednej chemoterapii matke a dcére vytetovali krásne ružové mašličky, ako symbol boja proti rakovine. Veronica dúfa, že tetovanie neuvidí dlho a že na hlave bude opäť nosiť krásnu hrivu. Verí, že už nikdy viac nestratí kvôli rakovine vlasy.

 

„Toto tetovanie je niečo špeciálne medzi mnou a dcérou. Niečo, čo snáď nikdy viac neuvidíme.“ povedala Veronica. „Bola som kvôli rakovine bez vlasov 2x v živote. Nemám to v pláne už nikdy viac. Rakovina vás poznačí – duševne aj navonok. Zanechá na duši hlbokú jazvu,“ hovorí.

„Toto je niečo pekné, čo som pridala na svoje telo, pretože hlavným cieľom je to už nikdy viac neuvidieť.“

Vytetované mašličky budú pre Victoriu a Veronicu ako malý zakopaný poklad, špeciálne spojenie, znak sily.

„Nezáleží na tom, aká je situácia vážna, každú vec možno prekonať so správnym nastavením mysle. Vždy je tu svetielko nádeje. Toto tetovanie symbolizuje koniec nepríjemných dní.“ hovorí Victoria .

Spojenie, ktoré si matka a dcéra vytvorili pretrvá naveky a rozhodne naň nezabudnú.

„Hoci ho zvyšok sveta neuvidí, ona a ja o ňom budeme vedieť stále. Budeme vedieť, že sme spolu prežili niečo špeciálne. Ukázala mi skutočnú silu. Som na ňu veľmi hrdá.“ dodala dcéra Victoria.
zdroj:
Chod hore