Nedokázalo mu pomôcť 35 lekárov. Až šialený nápad matky chlapca zafungoval. Riskovala veľa, ale stálo to za to

Toto bude silný príbeh o Stephanií a jej manželovi, ktorý majú malú šesťročnú dcérku. V roku 2013 sa ich život radikálne zmení, keď sa im narodí malý chlapček. Do ich života prichádza nový človek a rodina je šťastná.

Keď mal chlapček tri mesiace, vyvinula sa u neho červená vyrážka na lícach.

Stephanie ho vzala k detskému doktorovi, ktorý jej povedal, že trpí kontaktnou dermatitídou. Okamžite prišli domov a zmenili všetky šampóny, krémy, deodoranty a zbavili sa akýchkoľvek výrobkov pre domácnosť a chemikáliam s vôňami, ktoré môžu spôsobiť potencionálnu alergiu. Kožná infekcia však ostala a začali sa prejavovať pľuzgiere.

Chlapčekov stav sa začal zhoršovať a lekári jej znovu povedali, že trpí ťažkým ekzémom. Malému Izaiášovi bol predpísaný kortizón a steroidy, ktoré sú určené na liečbu ekzému. Veci sa však zhoršovali.

Stephanie a jej manžel nevedeli, čo sa bude diať ďalej. Ich životy boli zamerané iba na Izaišové zdravie.

Jeho utrpenie bolo pre nich utrpenie. Izaiáš plakal každý deň a zdalo sa, že sa s tým nebude nič diať. Skončili sme s tým až tak, že sme sa nestretávali s priateľmi alebo rodinou, nemali sme na výber. Mnoho ľudí v našom živote odporučilo, že si máme nájsť nového pediatera, získať druhý názor, použiť silnejšie lieky / steroidy. Ich život bol osamelý a beznájdejný.
Ale v priebehu času si Stephanie začala všímať jej materské inštinkty, čo ju viedlo k jednému poznaniu, čo pretočilo celú situáciu. A to je niečo, čo by mal každý vidieť. Rodičia vzali dieťatko a obalili ho uterákmi, aby sa nemohol škrabať. Jediná vec, ktorou ho mohli upokojiť bola tečúca voda. A toto sa stalo každodennou rutinou.

Jeho koža bola čistejšia ale iba za krátky čas.  Chlapec schudol a bol dehydrovaný, bol cítiť po železe a dostával oveľa väčšie dávky steroidov. Jedného dňa sa však všetko zmenilo.
Narazili na jednu organizáciou menom ITSAN, ktorá spomínala “syndróm červenej kože” a o škodlivých vedľajších účinkoch, ktoré spôsobujú ekzém. Príznaky, ktoré sa úplne hodili na Izaiáša.

Stephanie a jej manžel si uvedomili, že steroidné krémy boli skutočne dôvodom, prečo mal vyrážky a zhoršili sa mu príznaky. Celú túto dobu, lekári ani raz nespojili tento problém k tomu lieku.

Stephanie sa nedarilo presvedčiť lekára, aby prestal liečiť chlapčeka steroidmi Mala pocit, že si o nej myslí svoje ale jej intuícia jej opakovala, aby prestal brať steroidy úplne. Nakoniec jej prosby vypočul a začal ho liečiť inými intravenóznimi živinami. Bolo to o čosi ľahšie.

O 10 mesiacov neskôr sa Stephanie rozhodla, ukončiť liečbu steroidami a jeho zdravie sa začalo zlepšovať. Jeho koža bola krajšia a nabral váhu. Nakoniec jej intuícia zvíťazila.

 

Ľudia by mali pochopiť, že niekto dokáže byť alergický na steroidy. Tento príbeh, viera rodiny a odhodlanie, by mohlo pomôcť novej rodine,ktorá hľadá odpoveď na tieto otázky.

zdroj: littlethings.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Nedokázalo mu pomôcť 35 lekárov. Až šialený nápad matky chlapca zafungoval. Riskovala veľa, ale stálo to za to”