Vtip Dňa: A Hospodin riekol Noemovi, verzia 2016

A Hospodin riekol Noemovi: “Za šesť mesiacov na zem zošlem dážď, ktorý bude trvať štyridsať dní a nocí. Voda zaplaví celú krajinu, hory i údolia a všetko zlé bude zničené. Chcem, aby si postavil Archu a zachránil pár zvierat z každého druhu. Tu na ňu máš plány. ” Šesť mesiacov uplynulo ako voda. Obloha sa zatiahla a začalo pršať. Noe sedel na dvore a plakal. “Prečo si nepostavil Archu, ako som ti prikázal?” spýtal sa ho Boh. “Odpusť mi, Pane,” povedal Noe.

“Snažil som sa, ako som mohol, ale stalo sa toľko vecí. Plány, ktoré si mi dal, mesto neschválilo, a tak som musel nechať urobiť nové. Potom som mal ďalšie problémy, pretože mesto tvrdilo, že Archa je nepovolená stavba, takže som musel bežať na kataster zohnať si k nej povolenie. Lesnícka správa požadovala povolenie na výrub stromov, a bol som žalovaný ochranármi zvierat, keď som sa snažil tie zvieratá pochytať . Ministerstvo životného prostredia požadovalo vyjadrenie o ekologických dôsledkoch záplavy. Ministerstvo vnútra odo mňa chcelo predbežné plány šírenia vody. Na finančnom úrade mi zablokovali účet, pretože tvrdili, že sa snažím vyhnúť plateniu daní tým, že chcem opustiť krajinu. Úrad práce mal podozrenie, že ilegálne zamestnávam Ukrajincov, takže som musel dokazovať opak. Je mi ľúto, Pane, ale nemôžem Archu dokončiť skôr, než tak za päť rokov. ”

Zrazu prestalo pršať, obloha sa vyčistila a svitlo slnko. Noe sa pozrel hore a spýtal sa: “Pane znamená toto, že nezničíš náš svet?” “Správne Noe, nezničím – politici to už urobili za mňa.”

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vtip Dňa: A Hospodin riekol Noemovi, verzia 2016”