Čo môžete naučiť svoje dieťatko ešte pred jeho narodením? Škoda, že som to nevedela skôr…

Prenatálne vzdelanie – nie je žiaden nový trend v psychológii, ale záruka na narodenie unikátneho potomka.

Je známe, že ešte pred 2000 rokmi sa v Číne pokúšali ovplyvniť vývoj človeka v maternici. Tehotné ženy sa usídľovali do malebnej krajiny, kde sa venovali hudbe, kresleniu a praktikám, ktoré ich duševne zrelaxovali.

Už s vývojom ultrazvukového prístroja (v druhej polovici 20.storočia) boli vedci schopní pozorovať správanie plodu a preukázali, že myšlienky, emócie matky a okolité prostredie majú priamy vplyv na vývoj dieťaťa.

воспитание до рождения  

Nadviazať s vzťah s dieťaťom a vychovať z neho budúcu osobnosť je potrebné ešte pred narodením. Bolo zistené, že v 24. týždni sa upevňuje mozgová aktivita mozgu  a v 27. týždni dokáže reagovať na vizuálne podnety a dokonca otočiť hlavu smerom k zdroju jasného svetla.

Ponúkame vám niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré pomôžu rozvíjať schopnosti a zručnosti dieťaťa. Taktiež v budúcnosti prispejú k lepšej komunikáci s ním.

Po prebudení pozdravte svoje dieťaťko a pred tým, ako si ľahnete večer spať, mu zaželajte dobrú noc

Počas chôdze alebo domácich prác si skúste pospevovať abecedu. Neskôr sadieťatko naučí jednoduchšie čítať

связь матери и ребенка

  Je známe, že Mozart má najviac pozitivný vplyv na deti. Urobte si z toho pravidlo, kedy si aspoň na jednu hodinu vypočujete hudbu tohto úžasneho skladateľa

Rozvíjajte im pamäť a kreatívne myslenie pomocou rozprávky. Počas jeho spánku (určite si všimnete, keď bude dieťatko kľudné) mu prečítajte akúkoľvek obľúbenú rozprávku pre deti

Zapojte do toho aj budúceho otecka! Nechajte ho, aby sa naklonil ku jednej strane bruška a povedal „kukuk“, kým dieťatko nezareaguje (prudkejšími pohybmi), potom je potrebné prejst na druhú stranu bruška

Hovorí sa, že všetko treba robiť s mierou a preto ani tieto cviky netreba preháňať. Predsa len je to živý tvor a úplne vám na to postačí len pár minút denne.

общение с ребенком

zdroj:   takprosto.cc

Chod hore