Europoslanci navrhujú, aby mladí ľudia mali cestu vlakom po Európe zadarmo!

Mladí Európania by mohli v budúcnosti zadarmo získať jeden lístok na cestovanie vlakom po Európe. Podľa nemeckého denníka Die Welt taký návrh pripravuje niekoľko europoslancov.

S návrhom prišiel nemecký europoslanec Manfred Weber z Európskej ľudovej strany. Podľa neho by každý občan Európskej únie dostal pri dovŕšení 18 rokov lístok zvaný Interrail Ticket. Ten v súčasnosti stojí medzi 200 a 479 eurami  a umožňuje neobmedzené cestovanie po európskej železnici na päť dní až mesiac v závislosti na cene.

„Chceme našej mládeži odovzdať túto úžasnú Európu. Každý mladý Európan by mal k 18. narodeninám dostať Interrail Ticket, aby mohol objaviť krásu a rozmanitosť Európy,“ uviedol Weber. K návrhu sa priaznivo postavili aj zástupcovia európskych Zelených a liberálov. Vzhľadom na to, že každý rok dovŕši 18 rokov približne 5,4 milióna Európanov, celkové ročné náklady by boli okolo 1,5 miliardy eur

Odmietavo sa k nápadu naopak stavia šéf sociálnych demokratov v europarlamente Gianni Pittel. „Nemyslím si, že to je hlavná priorita pre EÚ,“ povedal denníku Die Welt. Podľa neho je dôležitejšie, aby sa únia zamerala na vytváranie pracovných miest pre mladých Európanov.

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt student at train

via:thetrainhacker.com / www.telegraph.co.uk

Chod hore