Báječné šišky, ktoré majú hneď dve výhody! Cesto je veľmi vláčne a jemné vďaka použitému kefíru a navyše nemusíte dlho čakať, než šišky vykysnú. Tento recept je naozaj expresné a preto toľko obľúbený.
ingrediencie
2 1/2 hrnčeka hladkej múky
250 ml kefíru
5 lyžíc krupicového cukru
1vejce
3 lyžice oleja
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie
postup
krok 1
Rozšľahajte cukor s vajíčkom, prilejte kefír a olej. Potom prisypte múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou. Všetko poriadne premiešajte a vypracujte do hladkého cesta. Prikryte misu s cestom a potravinovou fóliou a nechajte približne 20 minút odpočívať.
krok 2
Cesto vyvaľkajte na približne 1 cm hrubý plát a pomocou hrnčeka vykrajujte kolieska. Každému vykrojte malý krúžok uprostred väčšieho a už môžete smažiť. Smažte šišky z oboch strán dozlatista.
krok 3
Hotové šišky skladajte na tanier vyložený obrúskom, ktorý vysaje prebytočnú mastnotu. Posypte práškovým cukrom a podávajte.
zdroj: povar.ru