Raňajky bez výdatnej vajíčkovej omelety by už ani neboli raňajky! Dokážeme si ju pripraviť na milión spôsobov a nikdy nepovieme, že jej už máme dosť. Ponúkame vám ďalší recept, ktorý uspokojí vaše chuťové bunky na 100%!
Tajomstvo tejto omelety spočíva v správnom pomere vajec a mlieka (50ml mlieka na 1 vajce). Čím väčšia porcia, tým hustejšia bude aj omeleta.
Ingrediencie
- 10 vajec
- 500ml mlieka
- 1 čajová lyžička soli
- 1 polievková lyžica masla (na vymastenie formy)
- 60g masla
- korenie (voliteľné)
Príprava
Do hlbokej misky vylejte mlieko, pridajte soľ, korenie a vajcia.
Zľahka premiešajte.
Formu s vysokými okrajmi vymastite maslom a nalejte do nej vaječnú zmes. Mala by zakrývať nie viac ako 2/3 formy.
Vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov po dobu 30 minút. Prvých 20 minút v žiadnom prípade neotvárajte dvierka rúry!
Na hotovú omeletu položte maslo, nechajte ho rozpustiť a narežte ju na porcie.
V prípade, že sa objem omelety zmenší, nemusíte smútiť, pretože teplota každej bežnej rúry nie je vždy rovnaká. Úplne vám postačí, keď si ju vkusne narežete a pochutnáte si na úžasne nadýchanom pokrme! Ak aj napriek tomu chcete, aby bola omeleta vyššia, jednoducho si vezmite menšiu formu s vyššími okrajmi.
Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc